Açılışa 1 hafta kala 3. Havalimanı’nda yine isyan

Açılışa 1 hafta kala 3. Havalimanı’nda yine isyan
22 Ekim 2018 14:03

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

 

 

Onur Şahin / Cumhuriyet

 

Kötü çalışma koşullarına karşı geçtiğimiz ay başlattıkları eylem ile gündeme gelen 3. Havalimanı şantiyesinde, açılışa 1 hafta kala 100’e yakın işçi bu kez maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

3. Havalimanı’nı inşaa eden İGA’ya bağlı taşeron şirket DGS bünyesinde çalışan 100’e yakın işçi, Ağustos ayından bu yana maaşlarını alamamalarına tepki gösterdi. Tepkiler üzerine bir firma yetkilisinin “Maaşlar ödenecek, işine gelmeyen çalışmasın” açıklamasını inandırıcı bulmayan işçiler, bugün sabah saatlerinde iş bırakarak oturma eylemi başlattı. İşçiler daha sonra taleplerini iletmek için İGA yetlilileriyle görüşme yaptı. İşçilerin maaşlar ödenene kadar eylemlerini sürdürecekleri öğrenildi.

 

İYİ-SEN GENEL BAŞKANI ÖZTUTAN: İŞÇİLERİN HAKLARI VERİLENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK

 

İşçilerin eylemiyle ilgili bilgi veren İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, inşaat işçilerinin geçtiğimiz ay başlattığı eylemdeki taleplerinin karşılanmadığını belirterek, “Kısa bir süre önce inşaat işçileri kölelik koşullarına karşı isyan etti. Bu eylemden sonra işçilerin talepleri görmezden gelindi. İşçiler, sendikacılar tutuklandı. Aslında oradaki sorunlar devam ediyor. İşçilerin en temel hakları verilmediği sürece oradaki mücadele sürecektir. Bu haklardan kimse geri adım atmayacaktır. Baskıyla kölelik kampı sürmez.” ifadelerini kullandı.