Abdullah Gül’ün ‘tarafsız’ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun aklındaki isimler kim?

Abdullah Gül’ün ‘tarafsız’ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun aklındaki isimler kim?
22 Mart 2018 09:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimleri geçen Abdullah Gül ve Yılmaz Büyükerşen ile İstanbul Büyükşehir adaylığı için ismi geçen Abdüllatif Şener konusunda ilk kez konuştu.

 

 

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu, ‘Ne Oluyor’ programına katılan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ismi geçen Abdullah Gül ve Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Konusunda, “Bugüne kadar Büyükerşen meselesini hiç konuşmadık. Abdullah Gül ile ilgili böyle bir konuyu konuşmadık. Cumhurbaşkanlığı dönemine saygı gösteriyorum. Zaman zaman eleştirsek de tarafsız bir cumhurbaşkanlığı yaptı. Bütün bunlar önümüzde duruyor tabi” bilgisini paylaştı.

 

 

KAFAMIZDA BİRKAÇ İSİM VAR

 
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı konusunda kafalarında birkaç isim bulunduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimine epey zamanımız var. Çıkaracağımız aday bizim seçmen adayımız dışından da oy alması lazım, güven sağlaması lazım. Cumhurbaşkanı adayı parti meclisinde görüşeceğiz. Yıpranmamış kişiler arasından seçilmesi lazım. Kafamızda birden fazla isim var” bilgisini paylaştı.

 

 

ŞENER İLE GÖRÜŞTÜM

 
Abdüllatif Şener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda ise Kılıçdaroğlu, “Abdüllatif Şener’le geçen gün görüştük. Daha önce de görüştüm. Akademisyen kimliği var. Maliye Bakanlığı yaptı. Dürüstlüğünden kimsenin şüphesi olmayan bir bakan. İktidar partisinin yanlışlarını ifade eden yürekli bir insan. Türkiye’nin, dünyanın sorunlarını konuştuk. Ama kendisiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili birşey konuşmadık. Ama Türkiye’nin sorunlarını konuştuk” bilgisini paylaştı.