Abdullah Cömert’in katil zanlısı hala görevde

Abdullah Cömert’in katil zanlısı hala görevde
18 Nisan 2014 11:19

Hatay’daki Gezi direnişinde başına gaz fişeği atılması sonucu yaşamını kaybeden Abdullah Cömert’le ilgili davada “olası kastla öldürme” suçunu işlediği iddiasıyla 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan polis memuru Ahmet Kuş’un hala Antakya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevinin başında olduğu ortaya çıktı.

 

Abdullah Cömert’in öldürülmesi ile ilgili olarak Çevik Kuvvet polisi Ahmet Kuş hakkında açılan davada mahkeme tensip zaptını hazırladı. Tensip zaptına göre, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamanın ilk duruşması 4 Temmuz’da yapılacak. Duruşma öncesi taraflara iddianame tebliğ edilecek. Vatan gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göre, tensip zaptında Ahmet Kuş’un adresi olarak Antakya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gösterildi.

 

Cömert ailesinin avukatları da Kuş’un “olası kastla öldürme” suçundan yargılandığına dikkat çekerek mahkemeden sanığın tutuklanmasını talep etti. Avukatların iddianamenin kabul edilmesinden sonra Salı günü yaptıkları başvuruya ilişkin de henüz bir karar verilmediği öğrenildi. Mahkemenin tutuklama talebini ilk duruşmada değerlendirme eğiliminde olduğu ifade edildi.

 

İDDİANAME İADE EDİLMİŞ

 

Bu arada Savcı Murat Üzüm’ün, 3 Akrep aracından gaz fişeğinin atıldığı olaylar sırasında, Cömert’i hangi Akrep’ten atılan gaz fişeğinin öldürdüğüne ilişkin görüntüleri inceleyerek sanık Ahmet Kuş hakkında yaklaşık 2 ay önce iddianame düzenlediği ancak Başsavcılığın TİB’e yazı yazılarak cep telefonu sinyal bilgilerinden sanığın o an itibariyle orada olduğuna ilişkin bilginin netleştirilmesini isteyerek iddianameyi iade ettiği anlaşıldı. Savcılığın bunun üzerine TİB’le yazışmalar yaptığı ancak TİB’in savcılığın istediği bilgileri değil, arama-aranma kayıtlarını gönderdiği belirtildi. TİB’den gereken bilgileri alamayan savcılığın iddianamesi bu defa Başsavcılık’tan onay alınarak mahkemeye gönderildi ve mahkeme de iddianameye kabul etti.

 

Kaynak: Cumhuriyet