Abdullah Cömert’i vuran polis duruşmaya katılmayacak

Abdullah Cömert’i vuran polis duruşmaya katılmayacak
24 Ekim 2014 10:38

Antakya’da Gezi Parkı Direnişi sırasında Abdullah Cömert’i vuran sanık Ahmet Kuş hakkında mahkeme yeni görev yeri olan Mersin’de soruşturulması için talimat yazdı.

 

 

Hatay’da Abdullah Cömert’in öldürülmesiyle ilgili Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürecek olan davanın duruşması 4 Kasım’da saat 14:30’da görülecek. Cömert’i başından gaz fişeğiyle vurarak hayatını kaybetmesine sebep olmakla yargılanan polis Ahmet Kuş duruşmaya katılmayacak. Balıkesir 2.Ağır Ceza Mahkemesi sanık polis Ahmet Kuş’u duruşmaya çağırmak yerine yeni görev yeri olan Mersin’de SEGBİS sistemi ile sorgulanması için talimat yazdı.

 

 

TANIKLAR VE AİLE İÇİN DE TALİMAT

 
Abdullah Cömert’in ailesi ve davasını takip eden avukatlar adına Av. Hatice Can, “Sanık Ahmet Kuş’un yargılamasının Balıkesir’de yapılması gerekir. Davada katılan olarak bulunan Abdullah Cömert’in aile bireyleri için Hatay Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmıştır. Olayın görgü tanıkları için Hatay Ağır Ceza Mahkemesine ayrı ayrı talimatlar yazılmıştır. Olay günü Antakya’da diğer akrep araçlarında görev yapan ve sanığın gazcı olarak bulunduğu araçta görevli polis memurlarının beyanlarının alınması için görev yerlerine ayrı talimatlar yazılmıştır. Gene bazı tanıklar için Yayladağ ilçesine talimat yazılmıştır. Dava sanığın güvenliği nedeniyle Sanıktan mağdur yapılarak Balıkesir iline nakledilmişti.Şimdi sanık gene duruşma salonuna getirtilmeyerek kaçırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

‘POLİSİN TUTUKLANMASINDA ISRARCIYIZ’

 

 

Av. Can açıklaması şöyle: “Emri veren polis amirlerinin de yargılanması gerekmektedir. Soruşturma aşamasında amirler yargı önüne dahi çıkarılmamıştır. Şüpheli olarak isimleri tespit edilmemiş ifadeleri alınmamıştır Sanık Ahmet Kuş’un görevli olduğu akrepteki diğer görevliler ile emir veren yetkili amirlere ilişkin verilen takipsizlik kararına yaptığımız itiraz hakkında aylar geçtiği halde karar verilmemiştir itirazlarımız henüz sonuçlanmamıştır. Bu davada iğneyle kuyu kazar gibi yol aldık ve peşini de bırakmayacağız. Polisin tutuklanması istemimizde ısrarcıyız. Adalet arayışımız sürecek”

 

 

BALIKESİR’E NAKLEDİLMİŞTİ

 
Antakya’da Gezi Parkı Direnişi’nin başında polis tarafından atılan gaz fişeği ile katledilen Abdullah Cömert’in öldürülmesine ilişkin çok uzun süren soruşturma sonucu şüpheli polis Ahmet Kuş hakkında açılmış bulunan kamu davası sanık vekilinin talebi ve Yargıtay 5.Ceza Dairesinin kararı ile Hatay 2.Ağır Ceza Mahkemesinden Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilmişti.

 

 

Kaynak: Birgün