ABD’li gazeteciden internet özgürlüğü sorusu

ABD’li gazeteciden internet özgürlüğü sorusu
2 Eylül 2014 17:45

Bu yıl 9’uncusu İstanbul’da düzenlenen İnternet Yönetişimi Forumu bugün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde başladı.

 

Açılış oturumundan önce düzenlenen basın toplantısında, Amerikalı bir gazeteci, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde gerçekleştirilen forumun Türkiye’de yapılmasını eleştirerek, Türkiye’nin internet özgürlüğü konusunda en kötü sicile sahip ülkelerden biri olduğunu öne sürdü. Ardından da, BM Genel Sekreter Yardımcısı Thomas Gass’a, “BM bu kötü davranışı ödüllendiriyor mu?” diye sordu.

 

Gass ise forumun 2006 yılından bu yana üye ülkeler arasında rotasyonla düzenlendiğini belirterek, “Hukukun üstünlüğü, açık ve özgür interneti de gerekli kılar. BM açık internete yönelik tartışmaların yapılmasının faydalı olduğuna inanır. Onun için bu tartışmalar hafta boyunca yapılacaktır” demekle yetindi.

 

Basın toplantısında Türkiye’yi Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer temsil etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın ise yine bugün düzenlenecek İnternet Yönetimi Forumu’nun açılış oturumuna katılması ve bir konuşma yapması bekleniyor.