ABD’den YPG itirafı!

ABD’den YPG itirafı!
14 Şubat 2018 12:52

Terör örgütleri PKK, IŞİD ve PYD’ye yönelik Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken ABD’den adeta bir YPG itirafı geldi. ABD’nin Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, ABD’nin Kuzey Kore, Rusya, İran ve Suriye ile olan ilişkilerini mercek altına aldığı raporda Suriye hakkında,”Terör örgütleri PKK/PYD/YPG otonom bir bölge kurmak istiyor” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

Sputnik’in aktardığı haberde ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats tarafından ABD Kongresi’ne sunulan raporun detayları açıklandı. “ABD İstihbarat Biriminin Dünya Genelinde Tehdit Değerlendirmesi” başlıklı raporda terör örgütü YPG’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğu ve bir milis gücü olarak kendini konumlandırdığı aktarılıyor.

 

 

Raporla birlikte açıklama yapan Coats, terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin Suriye’de otonom bir yapıya geçmek istediği söyledi. Coats “Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki milisleri YPG, otonom bir yapı kurmak isteyecektir fakat Rusya, İran ve Türkiye’den dirençle karşılaşacaktır” ifadesini kullandı. Coats, “7 yıldır muhalefetin devam eden mücadelesi Suriye Devlet Başkanı Esad’ı indirmeye yetmeyecektir” dedi.

 

 

Öte yandan Coats, raporda Kuzey Kore, Rusya ve İran gibi ülkelerle ABD arasındaki olası tehditleri de masaya yatırdı. Coats, Kuzey Kore’ye müdahale etmenin zamanının geldiğini ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.