ABD’den skandal mektup… Senatörler Brunson’ı istedi

ABD’den skandal mektup… Senatörler Brunson’ı istedi
21 Nisan 2018 08:30

ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Thom Tillis ve Demokrat Jeanne Shaheen’in önderliğinde 66 senatör bir mektup yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilecek mektupta Türkiye’de yargılanan rahip Andrew Brunson’ın iadesi istendi.

 

 

 

ABD’de rezil bir mektup hazırlandı… Türkiye’de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla yargılanan rahip Andrew Brunson’ın iadesini isteyen senatörler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Mektupta 66 ABD senatörünün imzası yer aldı.

 

Bruson’ın memleketi Kuzey Carolina’nın temsilcisi olan Cumhuriyetçi senatör Thom Tillis ile birlikte Demokrat senatör Jeanne Shaheen’in birlikte hazırladığı mektupta, 35 yıl hapis istemiyle yargılanan Brunson’ın iade edilmesi çağrısında bulunuldu.

 

Donald Trump’ın da geçen hafta, “Eğer o casussa ben casusun alasıyım” diye tweet atarak destek verdiği Brunson’ın iade edilmemesi durumunda ABD yönetiminin Türkiye’de yaşayan ABD’lilerin haklarına müdahale edilmemesi için Ankara’ya yaptırım uygulaması çağrısında da bulunuldu.

 

Reuters’ın haberinde 43 Cumhuriyetçi ve 23 Demokrat’ın mektuba imza attığı belirtildi. Haberde ABD senatosunun yaklaşık 3’te 2’sinin mektuba imza attığı ifade edildi.

 

 

Kaynak: Sözcü