ABD’den flaş FETÖ açıklaması

ABD’den flaş FETÖ açıklaması
14 Kasım 2017 20:42

ABD Adalet Bakanı Sessions, Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nun oturumuna katıldı. Sessions, Trump’ın eski danışmanı Michael Flynn’in Türkiye’yle ilişkileri ve Rusya’nın 2016 ABD Seçimi’ndeki müdahalesi de dahil olmak üzere birçok konuda sorular soruldu.

 

 

 

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, bugün Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nun oturumuna katıldı. Oturumda, Kongre üyeleri Sessions’a Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Türkiye’yle ilişkileri dahil birçok tartışmalı konuda sorular yöneltildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin gerçekleşmediğini söyleyen Sessions, hem Ankara hem de Washington’ın yalanladığı, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kaçırılıp Türkiye’ye iade edilmesi iddiası hakkında da konuştu.

 

Sessions, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in 15 milyon dolar karşılığında Gülen’i kaçırıp Türkiye’ye iade edeceği iddiaları hakkında da konuştu. Demokrat Temsilci Zoe Lofgren, bu konuda bir bilgisi olup olmadığını söyleyince, ABD Adalet Bakanı “Bu konuda kesinlikle bilgim yok” dedi. Sessions, Ankara’nın Gülen’in iadesi için baskı yaptığını da söyledi.

 

Oturumda Temsilciler Meclisi Üyesi Zoe Lofgreen Sessions’a Flynn’in, Trump kampanyasında görevliyken Türk hükümeti adına çalıştığını bilip-bilmediğini sordu. Sessions bu soruya, “Bu yönde bir bilgim olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi. Sessions, “Peki, seçimlerden sonra Flynn’in Türk hükümeti adına çalıştığını biliyor muydunuz?” sorusuna da yine “Bildiğimi sanmıyorum” yanıtını verdi.

 

Amerika’nın Sesi’nde de yer alan haberde Sessions, Lofgreen’in “Siz veya Trump kampanyasında çalışan herhangi biri Michael Flynn’in Gülen’in Amerika’dan sınırdışı edilmesi yönünde bir çalışma yaptığını biliyor muydunuz?” sorusunu da konuyu bir süre önce gazetelerden okuduğunu söyleyerek yanıt verdi. Sessions, “Bu konunun daha önce dikkatime sunulduğunu hatırlamıyorum” dedi.

 

Lofgreen’in bir başka sorusu da “Başkanlık yemin töreni sonrasında FBI’dan, Gülen’ın sınırdışı edilmesiyle ilgili Türkiye’nin 2016 tarihli resmi talebinin gözden geçirilmesinin istendiğini biliyor muydunuz? şeklindeydi. Sessions bu soruya soruyla karşılık verip, “FBI mı?” dedi ve bir süre sessiz kaldıktan sonra, Türk hükümetinin Gülen’in iadesi için Amerikan hükümetine baskı yapmayı sürdürdüğünün farkında olduğunu kaydetti.