ABD’de Trump-Putin görüşmesi için flaş çağrı: Tercüman kongrede dinlensin

ABD’de Trump-Putin görüşmesi için flaş çağrı: Tercüman kongrede dinlensin
19 Temmuz 2018 23:11

Geçtiğimiz pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin yankıları devam ediyor. ABD’de Demokrat Partililer, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’deki zirvede görev yapan tercümanının kongrede dinlenmesini istedi.

 

 

 

Demokratlar, Trump ve Putin’in görüşmesinde neler konuştuğu konusunda Dışişleri Bakanlığı tercümanı Maria Gross’un Kongre önünde dinlenmesini istedi. Kongrenin Cumhuriyetçilerin kontrolünde olması sebebiyle Cumhuriyetçiler tarafından da bir toplantı çağrısı yapılması gerektiği kaydedildi.

 

“TERCÜMAN DİNLENSİN”

 

Demokrat Parti’nin New Hampshire Senatörü Jeanne Shaheen de attığı tweet’te, Dışişleri Bakanlığı tercümanı Marina Gross’un dinlenmesi için çağrıda bulunarak bazı Demokrat Partili senatörlere katıldı. Shaheen, “Başkan Trump’ın, Putin’le yaptığı baş başa görüşmede Trump’ın Putin’e ne söz verdiğini anlamak için Dışişleri Bakanlığı tercümanının dinleme çağrısı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Massachusetts’in temsilcisi Joseph Kennedy de, Gross’un şahit sandalyesine oturmasını istedi. Temsilciler Meclisi ve Senato, Cumhuriyetçilerin kontrolünde olduğu için Marina Gross’un dinlenmesi çağrısının Cumhuriyetçilerden gelmesi gerektiği kaydedildi.

İHA