ABD’de Trump 2 puan öne geçti!

ABD’de Trump 2 puan öne geçti!
24 Mayıs 2016 11:18

Donald Trump son yapılan bir ankete göre yüzde 46’lık destekle olası rakibi Hillary Clinton’ı 2 puan geçti. ABC ve Washington Post’un Mart ayındaki anketinde Hillary Clinton, Trump’ın 9 puan önündeydi. Yani sadece iki ayda, Trump desteğini 11 puan yükseltmiş oldu.

 

 

 

 

ABD’de başkanlık seçimi yarışında dengeler değişiyor. Cumhuriyetçi Parti ve Demokratların olası başkan adayları Donald Trump ve Hillary Clinton arasındaki oy farkında ciddi azalma var.

 

Dengeler iki ayda değişti

 

Ülkenin en saygın gazetelerinden Washington Post ile en çok seyredilen televizyon kanalı ABC’nin ortak çalışması olan son ankete göre Cumhuriyetçi Donald Trump, muhtemel rakibi Hillary Clinton’ın 2 puan önünde. Trump’a destek yüzde 46 iken Clinton’ın desteği yüzde 44’te kaldı. ABC ve Washington Post’un Mart ayındaki anketinde Hillary Clinton, Trump’ın 9 puan önündeydi. Yani o günden bu güne, Trump desteğini 11 puan artırdı.

 

Haber kanalı NBC ve Wall Street Journal gazetesinin anketine göre ise Trump hala 3 puan geride ama arayı hızla kapatıyor. Zira geçen ay aralarındaki fark 11 puandı. Şaşırtıcı bir başka veriye göre de Clinton yerine Bernie Sanders, Trump’ın rakibi olursa, Sanders 15 puanla Trump’ı geçiyor. Sanders yüzde 54 destek alırken, Trump’a destek yüzde 39’da kalıyor.

 

Bu anketlerin ortak noktası ise Demokrat seçmenlerin Hillary Clinton’dan, Cumhuriyetçi seçmenin de Donald Trump’tan hoşlanmıyor oluşu. Seçmenlerin oyunu belirleyen kişiler değil partiler olacak.

 

NBC’nin programına katılan Hillary Clinton, bu anketlerin hiçbir anlamı olmadığını söyledi. Clinton, “Bu noktada geriye bakıldığında, sonbaharda olacakları analiz etmede anketlerin hiçbir etkisi yok,” dedi.

 

Donald Trump ise Fox TV yayınına telefonla katıldı ve Hillary Clinton’ı sevmeyen Bernie Sanders seçmenini kendi yanına çektiğini iddia etti.

 

 

 

Kaynak: Amerika’nın Sesi