‘ABD, teröristleri eylem için eğitiyor!’

‘ABD, teröristleri eylem için eğitiyor!’
13 Ekim 2019 12:08

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı İsmial Hakkı Pekin, Suriye’de, Rakka ve Deyrez-Zor bölgesine çekilmiş olan teröristlere ABD’li danışmanlar ve özel güvenlik şirketi mensuplarının gerilla savaşı eğitimi verdiğini belirtti.

 

 

 

Yeniçağ’dan Fatih Erboz’un haberine göre Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik olarak başlattığı Barış Pınarı Harekâtı, ABD’yi, özellikle YPG’yi teröristlerin durumu konusunda paniğe sevk etti. Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Türkiye orada kaldığı sürece; Rakka ve Deyrez-Zor bölgesine çekilmiş olan teröristlere ABD’li danışmanlar ve özel güvenlik şirketi mensupları gerilla savaşı eğitimi veriyorlar. Teröristler bizim birliklerimize karşı, gerilla teknikleriyle terör saldırıları düzenlemek isteyecekler. Bunların sonunda, tek başımıza ABD’nin haberi olur mu, olmaz mı bilemem, ama, teröristleri dağıtacağız. Suriye ile anlaşıp, Adana mutabakatı dahilinde bu işi çözeceğiz. Onlar güneyden, biz kuzeyden, operasyon yapacağız ABD’yi devre dışı bırakarak” dedi.

 

ABD ile Türkiye arasında operasyon mutabakatının ardından Türkiye’nin bölgeye girdiğini, bunun da diplomatik açıdan olumlu bir adım olduğunu kaydeden İsmail Hakkı Pekin, şunları söyledi:

 

 

“Mutabakat olmasaydı da, Türkiye operasyonu yapacaktı zaten. Böyle olması, ABD – Türkiye ilişkilerinin tamamen bozulmasını önlemiş oldu. Türkiye açısından diplomatik bir başarıdır, olumludur. M-4 karayolu bölgeden geçiyor, Halep’e, oradan da Lazkiye ve Şam’a gidiyor. O yol içeride olacak şekilde, güvenli bölge tesis ediliyor. Operasyon sür’atlenecek, güneye inilecek. Tel Abyad ile Ayn İsa arası 35-36 kilometre. İkincisi Resulayn, Haseke arası. Kamışlı dahil olmak üzere, Türkiye-Suriye-Irak sınırının birleştiği bölgeye kadar gidiyor. Bu çapta bir güvenli bölge oluşturacak Türkiye. Buraları kontrol etmek için birlikler, seçilmiş üs bölgelerine yerleştirilecek. Nasıl ki pençe harekâtında üs bölgeleri oluşturuluyor, böyle üs bölgeleri oluşturulacak. Tel Abyad ile Ayn İsa arasındaki yolları ve Kobani dedikleri yerin de kontrol edildiği yerde olacak. İkincisi yukarıda Resulayn, Derdesyan dedikleri Abuda bölgesi var, Haseke arasındaki bölgede de üs kurulacak. Kamışlı’nın doğusunda bir bölgede de üs bölgesi olacak.”

 

 

Üs bölgelerine konuşlandırılacak komando birlikleri ve zırhlı birliklerle meskûn mahallerin kontrol edilerek alan hâkimiyetinin sağlanacağını belirten İsmail Hakkı Pekin, “Meskûn mahallerdeki teröristler bundan sonra temizlenecek. Harekât böyle devam edecek. Bu sırada 60-70 bin kişilik YPG teröristi çekilmiş vaziyette. Rakka-Deyrez-Zor bölgesine çekilecek. Türkiye de istediği, yani güvenli bölgeyi kuracak. Oraya sığınmacılar yerleştirilecek ve havan saldırılarından sınırımız uzak kalmış olacak” diye konuştu.

İsmail Hakkı Pekin, Türkiye’nin nihâî amacının güneye çekilen teröristleri imha etmek ve dağıtmak, ABD’nin amacının da teröristlerden oluşturduğu yapıyı muhafaza ederek terör devletçiği kurmak olduğunu dile getirdi, sözlerine şöyle devam etti,

“Operasyon ilerledikçe bunlar konuşulacak, terör devletçiği konuşulacak. Türkiye orada kaldığı sürece Rakka ve Deyrez-Zor bölgesine çekilmiş olan teröristlere ABD’li danışmanlar ve özel güvenlik şirketi mensupları gerilla savaşı eğitimi veriyorlar. Bu planlamayı yapıyorlar. Teröristler bizim birliklerimize yönelik gerilla teknikleriyle terör saldırıları düzenlemek isteyecekler. ABD, dediğini de yapabilir, teröristlere terör devletçiği kurduracak. İhtimaller bunlar. Hangisi olur, şartlar hangisini getirir bilemem.”