ABD: Suriye’de sarin kullanıldı

ABD: Suriye’de sarin kullanıldı
1 Eylül 2013 21:08

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından toplanan saç ve kan örneklerinde, sarin gazı tespit edildiğini öne sürdü.

ABD Başkanı Barack Obama dün yaptığı konuşmada Suriye’ye müdahale konusunda Kongre’ye gideceklerini açıklamıştı. Obama konuşmasında saldırının Suriye devleti tarafından gerçekleştirildiğini öne sürmüştü. İncelemeleri yapan BM Heyeti henüz raporunu açıklamamışken Kerry gazın cinsini bile açıkladı.

Dil sertleşti

Katıldığı bir televizyon programında Suriye’ye askeri operasyon düzenlemesi konusunda Kongre’ye güveninin tam olduğunu söyleyen Kerry, “Amerikan Kongresi’nin doğru kararı vereceğine güvenim tam” dedi. Kerry, Kongre’nin onay vermemesi durumunda Başkan Obama’nın kendi kendine karar alma yetkisine sahip olduğunu da hatırlattı.

Kerry de ‘Kongre’ dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı masum insanların üzerinde kimyasal silah kullanan bir “katil” olarak tanımlamaktan çekinmeyen Kerry, “Bu, kimyasal silahların yol açtığı akıl almaz dehşetten başka bir şey değil. İşte Esad, kendi halkını bu dehşetle karşı karşıya bıraktı”

Kerry, geçen hafta başkent Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından toplanan saç ve kan örneklerinde, son 24 saatte kendilerine ulaşan bilgiye göre, sarin gazı kalıntılarının tespit edildiğini bildirdi.