ABD: Silah satışlarına sınırlama yok

ABD: Silah satışlarına sınırlama yok
21 Haziran 2016 17:35

ABD Senatosu, Orlando’da bir eşcinsel barında gerçekleştirilen ve 50 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının ardından silah satışlarına sınırlama getiren yasa tasarısını reddetti.

 

 

 

 

 

ABD Senatosu, Orlando’da bir eşcinsel barında gerçekleştirilen ve 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısının ardından yaptığı görüşmede terör izleme listelerindeki kişilere silah satışının zorlaştırılmasını da öngören dört yasal düzenlemeyi reddetti.

 

Reuters’ın haberine göre, Cumhuriyetçiler ve Ulusal Tüfek Birliği (NRA) üyeleri, Demokratların sunduğu kanun tekliflerinin çok sınırlayıcı olduğunu ve silah bulundurmaya yönelik anayasal hakları çiğnediğini ifade etti. Demokratlar ise Cumhuriyetçi Parti’nin sunduğu iki öneriyi çok zayıf olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.

 

ABD’de 310 milyondan fazla silah olduğuna ve neredeyse kişi başına bir silahın düştüğüne dikkat çekilen haberde, Amerikalıların bireysel silahlanmanın sınırlandırmasına artık daha sıcak baktığı belirtildi. Haberde ayrıca Demokrat Parti’nin başkan adayı Hilary Clinton’ın silahlanmaya getirilecek yeni sınırlandırmaları desteklediği, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’ın ise konu hakkında Ulusal Tüfek Birliği ile görüşmeye istkli olduğunu ifade ettiği belirtildi.