‘ABD, Reza Zarrab’a karşıydı’, ‘ABD Hakan Atilla’ya karşı’ oldu!

‘ABD, Reza Zarrab’a karşıydı’, ‘ABD Hakan Atilla’ya karşı’ oldu!
28 Kasım 2017 08:48

Reza Zarrab’ın ‘tanık olmadığı’ ve savcılıkla işbirliği yaptığının kesinleştiği tarihi davada jüri seçimi tamamladı. Davada 82 jüri adayından 12’si seçilirken ilk duruşmanın bugün (TSİ) 17.15’te görülmesi kararlaştırıldı.

 

 

Zeynep Gürcanlı / Sözcü

 

 

ABD’de görülen ‘Reza Zarrab’ davasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Davanın ilk gününde Reza Zarrab’ın tanık olmadığı yargılanan tek tanığın Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olduğu ortaya çıktı. Böylece Reza Zarrab’ın savcılıkla işbirliği ve anlaşma yaptığı kesinleşti.

 

 

Davaya bakan hakim mahkemenin yarın 09.30’da (Türkiye saati ile bugün 18:30’da) başlayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından avukatlar, savcılığın sunduğu belgeleri yeterince inceleyemediklerini ileri sürerek davanın 2 hafta ertelenmesini istedi. Avukatların bu isteği üzerine hakim yarın sabah 08.45’de (Türkiye saati ile bugün 17:15’de) savcı ve avukatlarla odasında biraraya gelip fikir alışverişinde bulunma kararı aldı. Mahkeme bu görüşmenin ardından da yerel saat 09.30’da davanın ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili son kararını açıklayacağını belirtti.
Davada 82 jüri adayından 12’si seçilirken ilk duruşmanın bugün Türkiye saati ile 17.15’te görülmesine karar verildi.

 

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/juri-secimi-tamamlandi-2108328/