ABD polisi bir siyahı daha öldürdü: Önce şok tabancası ardından kurşun

ABD polisi bir siyahı daha öldürdü: Önce şok tabancası ardından kurşun
30 Eylül 2016 09:32

ABD’de Kuzey Carolina ve Oklahoma eyaletlerinde vurulan iki siyahın ölmesinin ardından düzenlenen protesto gösterileri devam ederken, polis 30’lu yaşlarda bir kişiyi daha vurarak öldürdü.

 

 

 

 

 

ABD’de iki siyahı yurttaşın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ederken bir ölüm daha gerçekleşti. California eyaletinin San Diego kenti yakınlarında bir ihbarı değerlendiren polis, 30’lu yaşlardaki siyahi yurttaşı vurarak öldürdü.

 

‘ELİNDE SİLAH YOKTU’

 

Polis Şefi Jeff Davis, El Cajon’daki bir AVM’nin yakınlarına gelen iki polisin, kimliği açıklanmayan siyah gencin “cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine” ateş açtıklarını söyledi.

 

‘BİRKAÇ KEZ’ KURŞUN SIKTI

 

Nesnenin ne olduğunu açıklamayan ancak silah olmadığını belirten Davis, polislerden birinin şok tabancasıyla genci kontrol altına almaya çalışırken başarısız olduğunu, diğer bir memurun ise gence birkaç kez kurşun sıktığını açıkladı.

 

27

 

Polis olay anına ilişkin videoyu yayınladı. Vurularak öldürülen kişinin iki eliyle tuttuğu nesneyi güvenlik güçlerine çevirdiği görülüyor.

 

PROTESTOLAR BAŞLADI

 

Olay yeri yakınlarında toplanan çoğunluğu siyah onlarca kişi, gencin hastanede ölüdüğü haberinin yayılmasının ardından polisi protesto etti.

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet