ABD merkezli fon Kanal İstanbul’a talip

ABD merkezli fon Kanal İstanbul’a talip
20 Ocak 2020 09:00

Kanal İstanbul hakkında ilk kez bir özel şirket açıktan açığa projeye talip olduğunu söyledi. ABD’li fon şirketi Money Maker Management Kanal İstanbul’un tüm finansmanını sağlayabileceğini iddia ediyor. Şirket dünyadaki 30’uncu ofisini Türkiye’de açtı. Kanal İstanbul için hükümetle görüşüp görüşmedikleri sorulduğunda şirket yetkilileri gizlilik gereği açıklama yapamayacaklarını söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü yaptığı açıklamada Kanal İstanbul’un finansman sorunu olmadığını söylemişti.

 

 

ABD’li fon şirketi Money Maker Management, Türkiye’de ofis açtı. Ülkedeki tüm mega projeler ve altyapı projeler ile ilgilendiklerini belirten şirket yetkilileri, Kanal İstanbul’a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını belirtiyor.

Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre; Money Maker Management, ABD’nin 7. büyük fon şirketi olarak dünya çapında birçok projeye fonlama yapıyor. Şirket ağırlıklı olarak devlet destekli kamu projelerine finansman desteği sunuyor. Devlet garantili projelerde limit sınırı olmayan şirket, özel sektör projelerinde ise 50 milyar dolara kadar fonlama yapabildiğini belirtiyor. İstanbul’da bulunan Money Maker Management CEO’su George Ghorayeb ve Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Türkiye ofisinin başına getirilen Elif Rahvancı ile açıklamalarda bulundu.

 

MEGA PROJELER İŞTAH KABARTTI
Türkiye’ye İzmir’deki uluslararası bir şirketin altyapı projesini fonlamak için geldiklerini açıklayan, CEO George Ghorayeb, gizlilik anlaşmamız nedeniyle bu firmanın adını açıklayamayacağını belirtti. Türkiye’ye geldiklerinde buradaki mega projelerden etkilendiklerini ve ofis açma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Kanal İstanbul projesi ile de yakından ilgilendiklerini söyledi.