ABD’nin İstanbul ‘kalesi’nde alarm!

ABD’nin İstanbul ‘kalesi’nde alarm!
27 Şubat 2015 12:10

İstinye’deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu önüne kırmızı renkli bir araçla gelen şüpheli bir şahıs, üzerinde patlayıcı olduğunu iddia edince, İstanbul Emniyet’ini alarma geçirdi. Özel harekat timleri şüpheli ile bir süre diyalog kurduktan sonra etkisiz hale getirdi. Emniyete götürülen zanlının sorgusu sürüyor.

 

 

 

Olay saat 09.45 sıralarında ABD’nin İstinye’deki Başkonsolosluğu önünde yaşandı. İddialara göre, konsolosluk girişine kırmızı renkli eski model bir araç yaklaştı. Araçtan inen kısa sakallı, siyah montli bir şahıs, kapıdaki görevliye üzerinde patlayıcı olduğunu söyledi. Kapıdaki görevli diğer resmi ekiplere bilgi verdi. İstanbul polisi telsiz aracılığı ile alarma geçti. Olay yerine çok sayıda sivil ve resmi polis sevk edildi. Konsolosluğun bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Özel harekat timleri konsolosluk önüne geldi. Şüpheli şahıs konsolosluğun girişinde elini montunun altına gizleyerek polislere, üzerinde patlayıcı olduğunu, aracında da patlayıcı olduğunu bildirdi. Polis şahsın iddiası üzerine silahları ile birlikte hazır bekledi. Şahısla önce müzakere yolunu seçen polis, ikna çalışmalarını bir süre devam ettirdi. Şahsın ellerini kaldırıp teslim olmasını isteyen polis, çevredeki vatandaşların da uzaklaşmasını istedi. Şahısla diyaloglarını sürdüren polis, şüphelinin bir anlık dalgınlığını fırsat bilerek, şahsı etkisiz hale getirdi. Karga tulumba gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

 

 

Öte yandan polis ekipleri şahıs gözaltına alındıktan sonra olay yerine bıraktığı kırmızı renkli aracı incelemeye aldı. Bomba uzmanı köpeklerle aracı inceleyen ekipler özel kıyafetli bomba uzmanları ile olay yerinde araştırma yaptı. Konsolosluk çevresinde de inceleme yapan ekiplerin olay yerindeki aracı detaylı inceleme için emniyet otoparkına götürmesi bekleniyor.

 

 

Olayla ilgili bir vatandaş, “Üzerinde siyah renkli mont bulunan bir adam dolaşıyordu. Eli montunun içindeydi. İki üç kez silah patladı. Bir tane araç duruyor kapıda. Ne konuştuğunu duymadım.” dedi.

 

 

Bir başka görgü tanığı kadın ise, “Şahsı karga tulumba alıp araca koydular. Pek bakamadık. Konsolosluk girişinde bir araç duruyor. Polisler inceleyecek galiba. Eli paltonun altındaydı. Ne konuşuldu duyamadım. Allah korudu.” şeklinde konuştu.

 

 

Görgü tanığı bir diğer vatandaş da 30 yaşlarındaki eylemcinin ABD Konsolosluğu’nun kapısının önünde gezdiğini ve ekiplerin gelerek teslim aldığını söyledi.

 

 

Olayla ilgili polisin çalışmaları sürüyor.