ABD hükümeti kime ödül vereceğini kimi öldürteceğini iyi bilir

ABD hükümeti kime ödül vereceğini kimi öldürteceğini iyi bilir
4 Kasım 2013 09:41

Yıllardır ülkemizde din devleti kurmak isteyenlere karşı çıkanlar çeşitli şekillerde öldürtülüyor bunları araştıranlar da öldürülüyor.

 

Mustafa MERSİNOĞLU H&H YORUM

 

Bilim adamları ve kadınları, savcılar, işçiler, subaylar, öğrenciler, öğretmenler, polisler, saymakla bitmez. Bunun arkasında olanları bir çoklarımız biliyor sezinliyor hatta belgeliyor. 17 Mayıs 2006’da Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin turban yüzünden öldürülüyor ve bu bile irticaya karşı olanlara karşı kullanılıyor bir çok suçsuz insan bunu planlamaktan suçlanıyor hapislerde çürütüyor.

 

Cumhuriyetin 90. yılının hemen ertesinde türban Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisi’ne anayasaya ve uluslararası kanunlara karşı sızıyor ve Atatürk’ün kurduğu parti suskun bir şekilde bunu kabul ediyor. Şafak Pavey adlı bir milletvekilinin konuşmasının arkasına sığınıyorlar. Ayrıca bütün basın bu millet vekiline başka bir kadının basit saldırısı ile uğraşıyor. Bekir Çoşkun gibi bir yazarımız bu milletvekiline sarılmak istiyor. Şimdi ADB Dış İşleri Bakanlığı cesaret ödüllü bu millet vekili ne demiş bir de ona bakalım. Pantolon demiş, özgürlük demiş, türbanlı kadın polis niye olmasınmış, türbanlı millet vekillerinden beklentisi büyükmüş, sekülerizm için endişeleri varmış vs.

 

Nerede Cumhuriyet şehitimiz Bahriye Üçok ve örtünme ile ilgili yazdıkları nerede bir çok danıştay kararı, nerede laikliğin anlamı ve türbanın özgürlük değil siyasal islamın sembolü olması. Yok. Konuşmanın hiç bir sosyal bilimsel, hukuksal anlamı yok sadece laf salatası, hoş görünen laflar ve bir çok konu birbirine karıştırılmış eklenip bükülmüş. Uluslararası anlamı olan ruhban okulu ile alevilik gibi. Bir millet vekilinin vazifesi yemin ettiği kanunları ve anayasayı korumaktır ve belli açık bir anayasaya tecavüzün karşısında şimdiye kadar verilen hukuk kararlarını ve sebeplerini hatırlatmaktır tabii bunları ve bunların tarihten gelen anlamını anlamışsa, yoksa hoş görülecek herkese bir parmak bal çalan, günü geçirecek konuşma yapıp şirin görünmek değildir.

 

ABD işini bilir: Merve olmadı Şafak verelim…. kimine ödül, kimine çuval, kimine ölüm!

 

 

Mustafa Mersinoğlu 4 Kasım 2013

 


Yazarın Son Yazıları:
İngiltere’deki yeni korona variyantının yayılmasına neoliberalizm dogmasının etkisi oldu mu?
Başımız sağ olsun! Halkın Habercisi’nin vicdanlı, vatansever yazarını kaybettik
Yabancı basında Karadeniz gazı