AB, Türkiye konusunda iki büyük hata yaptı

AB, Türkiye konusunda iki büyük hata yaptı
13 Mart 2013 09:58

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Londra’da, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI)’nın düzenlediği toplantıda İngiliz girişimcilerle bir araya geldi.

 

 

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere’nin başkenti Londra’da Türk ve İngiliz işadamlarına, ‘Türkiye’nin Ekonomik ve Siyasi Perspektifi: Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya İlham kaynağı mı?’ başlıklı bir konuşma yaptı. Türkiye’nin son 10 yılda ekonomik ve siyasi gelişimini özetlediği konuşmasında Kurtulmuş, 2013-2023 yılları arasında hükümet olarak öngördükleri acendayı açıkladı. Bu 10 yıllık sürecin Türkiye’nin demokratik dönüşüme tanıklık edeceğini bildiren Numan Kurtulmuş, ekonomik değişimin yanısıra, katılımcı, çoğulcu ve sivil bir anayasanın oluşturulması, siyasi partiler yasası ve seçim yasasında değişiklik, sosyal uyumluluk ve Kürt sorununun demokratik çözümünün önümüzdeki 10 yıllık süreçte hedefleri arasında olduğunu kaydetti. Hükümet olarak söz konusu süreçte ekonomi sınıfının en canlı ve hareketli segmenti olan orta sınıfı ile düşük gelirli sınıfı güçlendirmeye çalışacaklarını belirten Kurtulmuş, ayrıca yoksullukla mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak kentsel ekonomiyi desteklemeyi de sürdüreceklerini dile getirdi.

 

 

 

 

 

AB İKİ HATA YAPTI

Avrupa Birliği’nin ortak bir para politikası oluşturabilmiş olsa da ortak bir maliye politikasına sahip olamadığını ifade eden Kurtulmuş AB’nin Türkiye konusunda da iki büyük hata yaptığını dile getirdi. Kurtulmuş şöyle konuştu: ‘Bu hatalardan biri Güney Kıbrıs’ın üyeliğiydi. AB, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini değerlendirmeden Güney Kıbrısı bağımsız bir ülke olarak birliğe kabul ettiler. İkincisi ise Türkiye’ye yapılan imtiyazlı üyelik teklifi ki bu asla kabul edilemez. Dolayısıyla Türklerin AB hakkındaki görüşleri bu nedenle değişime uğradı.’ Kurtulmuş, İngilizleri Türkiye’de yatırım yapmaya da davet etti. Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI)’nın düzenlediği geceye Türkiye’de faaliyet gösteren çok sayıda İngiliz şirketinin üst düzey yöneticileri ile İngiltere’de yatırım yapan Türk firmalarından temsilciler katıldı.