92’lik Mehmet Dede’den kadınlara tam destek!

92’lik Mehmet Dede’den kadınlara tam destek!
24 Kasım 2014 01:07

Kadın ölümlerine ve kadına yönelik şiddete karşı çıkmak için Kadıköy Meydanı’nda eylem yapan Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyelerine, 92 yaşındaki Mehmet Eğri adlı vatandaştan da destek geldi.

 

Ellerinde rengarenk dövizlerle meydanda toplanan kadınlar, “İsyan” diye seslenerek, erkek şiddetine, yoksulluğa, ırkçılığa ve şovenizme karşı tepkilerini dile getirdi.

 

Grup adına konuşan bir kadın, “Her gün kadınlar evde yemek yapma derdinde, ütü yapma derdinde, yarın okul günü ve çocuklarını okula göndermek için bugünden hazırlık yapmak zorunda. Kadının evdeki emeği görülmüyor. Eşini memnun etmek zorunda. Evde, işyerinde hep hizmet eden kadındır ve kadınlar her gün tacize, tecavüze ve şiddete uğruyor” dedi.

 

92’LİK MEHMET DEDE’DEN KADINLARA DESTEK

 

Taşıdıkları “el” şeklindeki rengarenk dövizlerle dikkat çekmek isteyen kadınlar, çevreden geçen bazı erkeklerden de destek buldu.

 

O sırada Kadıköy Meydanı’nda bulunan 92 yaşındaki Mehmet Eğri, “Kadın bir çiçektir. Kadın baştacıdır. Kadınsız iş olmaz. Kadın her zaman için erkeğin can yoldaşıdır” diyerek, kadınların eylemine destek verdi.