81 ilin valisine Suriyeliler için emir: Toplayın

81 ilin valisine Suriyeliler için emir: Toplayın
2 Ağustos 2014 11:34

Aylardır artan şikayetelere rağmen önlem almayan AKP Hükümeti, Suriye’den getirilen ve sahip çıkılmayan dilencilerin vatandaşı çileden çıkarması sonrasında harekete geçme kararı aladı.

 

Beşir Atalay, şehirlerde yaşayanların imkanlarının tükenmesi nedeniyle dilencilik gibi görüntülerin ortaya çıkabildiğini belirterek, bütün valilere genelge gönderdiklerini bildirdi

 

Sokaklarda dilencilik yaparak yaşamaya çalışan Suriyeli mültecilerin toplanması için tüm valilere genelge gönderildiği ortaya çıktı.

 

Beşir Atalay, kamplarda 30 bin kişilik yer olduğunu söyledi ve “Dilencilik görüntülerine izin verilmemesi için valilere genelge gönderdik” dedi.

 

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile düzenlediği basın toplantısında, AFAD’ın koordinasyonu altında Irak ve Gazze’de yürütülen insani yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Atalay bilgilendirme toplantısında son günlerde birçok ilde gerginlik yaratan Suriyeli mültecilerle ilgili çarpıcı bir gelişmeyi de açıkladı.

 

81 İLE GENELDE GÖNDERİLDİ

 

Bazı şehirlerde istemedikleri tahrikler olduğunu da anımsatan Atalay, şehirlerde yaşayanların imkanlarının tükenmesi nedeniyle dilencilik gibi görüntülerin ortaya çıkabildiğini belirterek, bütün valilere genelge gönderdiklerini bildirdi:

 

“Kamplarımızda halen boş yerimiz var. Dilencilik gibi görüntülere meydan vermeyin. Bunlara oradaki sivil toplum kuruşları yardım yapabilir. Ama kampa gönderecekseniz, kamplarda boş yerimiz var. Yeni kamplarda oluşturabiliriz, yer arıyoruz. Şehir içlerinde o tür görüntüleri biz de arzu etmiyoruz, Suriyeli kardeşlerimiz için.”

 

 

Kaynak: Cumhuriyet