80 milyon TL’ye Diyanet külliyesi!

80 milyon TL’ye Diyanet külliyesi!
9 Aralık 2018 19:00

Elazığ Harput’ta yapılması planlanan ve yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyeti 80 milyon TL’yi bulacak.

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut, projeyle ilgili, “Malumunuz bu tasarruf tedbirlerinden dolayı, bazı tesislere başlamama durumu söz konusuydu. Ama biz bunun Elazığ’ımız açısından ne kadar önemli olduğunu ne kadar kıymetli olduğunu bir an önce ihalesinin yapılması gerektiğini ortaya koyunca bakanlığımız da bu konuda bizleri kırmadı” dedi.

 

RESTORAN, YATAKHANE, SPOR MERKEZİ

 

8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin içerisinde; kongre merkezi, eğitim binaları, seyir kulesi, İslami Araştırmalar Merkezi, çok amaçlı kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, eğitim sınıfları, sosyal alanlar, spor sahası, restoran ve kafe, günlük ortalama 200 kişinin kalacağı yatakhane olacak. İnşaatın yapılacağı alan 25 bin metrekareden oluşuyor. Külliye binasının yapımına bu ay başlanacak, tamamlanma süresi tahmini olarak 900 gün olarak hesaplanıyor.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/harputa-80-milyon-tlye-diyanet-kulliyesi-2785160/