8 yıl sonra yine o manşet!

8 yıl sonra yine o manşet!
1 Ekim 2014 10:00

Akit gazetesinin 2006 yılında 1 üyenin öldüğü, 4 üyenin de yaralandığı Danıştay saldırısı öncesinde attığı manşetin aynısını bugün Sabah gazetesi attı. Sabah gazetesi, tıpkı Akit’in Dannıştay üyelerini hedef gösterdiği gibi 8 yıl sonra HSYK adayı yargıçları hedef gösterdi.

 

Sabah gazetesi 8 yıl önce gerçekleştirilen danıştay saldırısı öncesinde Akit gazetesinin attığı manşetin aynısını atarak HSYK adayı hakim ve savcıları hedef gösterdi.

 

Son dönemde bir çok ismi ‘Paralel Yapı üyesi’ olarak hedef gösteren Sabah gazetesi bugün akıllara durgunluk veren bir manşetle çıktı. HSYK seçimlerini konu alan manşetinde Sabah gazetesi ‘linç’ listesi yayınlayarak, ‘Paralel Yapının’ adayları olduğunu iddia ettiği hakim ve savcıları fotoğraflarını yayınlayaral hedef gösterdi.

 

“İşte Paralel’in HSYK adayları” başlığıyla verilen haberin spotunda ise “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu için adaylığını koyan 61 hâkim ve savcıdan 17’si kesin Paralel Yapı’dan, 7’si ise değişik etiketli Paralelci” denildi.

 

AKİT 8 YIL ÖNCE AYNISINI YAPMIŞ VE DANIŞTAY SALDIRISI GERÇEKLEŞMİŞTİ

 

Sabah’ın bugünkü akıllara durgunluk veren manşeti akıllara Akit gazetesinin 8 yıl önce ‘İşte o üyeler’ başlığıyla Danıştay üyelerini fotoğraflarını yayınlayarak hedef gösterdiği manşeti akıllara getirdi.

 

Akit gazetesinin bu manşetinin hemen ardından 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. dairesine Alparslan Arslan adlı saldırgan silahlı saldırı düzenlemiş ve saldırı sonrasında Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında daire başkanı Mustafa Birden’in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştı. Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken Danıştay’da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı.

 

Aslan, daha sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 1. Ergenekon davası kapsamında yargılanmış ve hapis cezası almıştı.

 

Yaşanan bu acı olayın yaraları henüz kapanmamışken Sabah gazetesinin hakim ve savcıları fotoğraflarını yayınlayarak manşetinden hedef göstermesi kamuoyunda infiale yol açtı.

 

İŞTE SABAH’IN O MANŞETİ

 

 

011020141011210562989_3

 

 

Kaynak: Rota Haber Özel