8 saatlik görüşmenin ardından CHP – İYİ Parti ittifakı genişledi!

8 saatlik görüşmenin ardından CHP – İYİ Parti ittifakı genişledi!
3 Ocak 2019 13:47

Daha önce 21 büyükşehirde ittifak kurmakta uzlaşan CHP ve İYİ Parti, 18 il belediyesinde daha seçim iş birliği yapmakta mutabık kaldı. İki partinin 21 büyükşehir dışındaki 9 büyükşehirde iş birliğine gitmeyeceği öğrenildi

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

CHP ve İYİ Parti arasında 21 büyükşehirde kurulan seçim ittifakının genişletilmesine yönelik kritik temasta iş birliğinin çerçevesi büyük oranda çizildi.

 

 

CHP ve İYİ Parti 12 Aralık’ta, 21 büyükşehirde seçim iş birliği kurulması konusunda uzlaşmıştı. Bu uzlaşmanın ardından iki partiden heyetler, hem 21 büyükşehirin ilçeleri hem de diğer il belediyeleri için ittifak zemini aramaya başlamıştı. Bu çerçevede, iki parti arasında birçok temas yaşanmıştı. Edinilen bilgilere göre heyetler, şu ana kadar sürdürülen müzakerelerin nihai çerçevesini çizmek için dün bir araya geldi.

 

8 saat görüştüler

 

CHP’den Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Partili yöneticilerle genel merkezler dışındaki bir çalışma ofisinde görüştü. Yaklaşık 8 saat süren görüşmenin ardından ortaya çıkan tablo, gece geç saatlerde genel başkanlarla paylaşıldı. Görüşmenin ardından iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmazken, yeni iş birliği mutabakatına ilişkin bilgiler kulislere yansıdı. Edinilen bilgilere göre, iki parti 18 ilde daha iş birliği kararı aldı. Bu çerçevede; İYİ Parti’nin, CHP’nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan; Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta da çıkarmayacağı öğrenildi.

 
İYİ Parti’nin bunlara ek olarak; Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan’da da CHP adaylarını destekleyeceği kaydedildi. CHP’nin ise; Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de aday çıkarmayarak İYİ Parti’ye destek vereceği bildirildi. İki partinin, daha önce ittifak kararı alınan 21 büyükşehirin dışında kalan; Mersin, Ordu, Erzurum, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Van, Mardin, Malatya ve Şanlıurfa için ittifak kararı almadığı, bu kentlerde iki partinin de aday çıkararak yarışa gireceği öğrenildi. Büyükşehir ve il belediyeleri üzerindeki görüşmeleri tamamlayan heyetlerin şimdi de ilçeleri görüşmek için yeniden bir araya geleceği bildirildi. Bu görüşmelerin de önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

 

http://www.milliyet.com.tr/chp-ile-iyi-parti-ittifaki-siyaset-2805387/