8 işçinin öldüğü maden faciasında 6 gözaltı

8 işçinin öldüğü maden faciasında 6 gözaltı
10 Ocak 2013 13:08

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 8 madencinin yaşamını yitirdiği iş kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3’ü TTK’da, 3’ü taşeron firmada görevli 6 kişi gözaltına alındı.

 

 

Geçen pazartesi taşeron firma Star İnşaat Ticaret A.Ş.’nin hazırlık çalışması yaptığı yerin 630 metre altındaki galeride gaz püskürmesi ve sonrasındaki göçükte 8 maden işçisinin yaşamını yitirmesinden sonra Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma sürüyor.

 

 

 

Savcı Kemal Mecit’in yürüttüğü soruşturma kapsamında taşeron firmada görevli maden mühendisi Yüksel Keskin, firmanın proje müdürü Ersin Koparan ve sondaj işçisi Mustafa Ünlü ile TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Sözleşmeli Sahalar ve Hizmet Alımı Şube Müdürü Ahmet Aktaş, aynı şubede görevli başmühendis Mustafa Tor ile TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde görevli tekniker Murat Canbir gözaltına alındı.

 

 

3 KİŞİ SERBEST, 3 KİŞİ SORGUDA


Polisteki ifadelerinden sonra ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat Canbir ve Yüksel Keskin savcılıkça, Mustafa Ünlü ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 3 kişinin sorgusu ise savcılıkta sürüyor. Soruşturma kapsamında olayda yaralanan işçiler ve ölen işçilerin ailelerinin de mağdur sıfatıyla ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

 

 

3 MADENCİYE ULAŞMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR



Göçük altındaki maden işçileri 42 yaşındaki Yüksel Koca, 31 yaşındaki Ahmet Şeker ve 56 yaşındaki Hüseyin Kürekçi’ye ulaşmak göçük kaldırma çalışmaları ise devam ediyor. Dünden bu yana yapılan çalışmalarda kömür ve taş yığınlarından oluşan 1500 tonluk göçüğün yaklaşık 100 tonu kaldırıldı. Ancak işçilere bu bölgede rastlanmadı. TTK Genel Müdürü Burhan İnan da kazadan sonra bugün ilk kez maden ocağına indi. İnan, Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik ve Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu ile birlikte kazanın meydana geldiği bölgede inceleme yapmak üzere yerin 630 metre altına indi. 3 madenciye ulaşma çalışmaları sürüyor.