70 milyon dolarlık eroin yakalandı!

70 milyon dolarlık eroin yakalandı!
2 Eylül 2014 14:51

Tayland’ın kuzeydoğusundaki Loei şehrinde bu sabah saatlerinde bir kadın ve bir erkek 127 kilogram eroin ile yakalandı.

 

127 kilogram eroinin Malezya yada Avustralya’ya transfer etmek için hazırlandığı tahmin ediliyor.

 

Bir ihbarı değerlendiren polis ve askerler Ban Loei’de bir polis kontrol noktası kurdu. Surat Thani şehri plakalı siyah renk bir araç gece 3:00 sularında polis noktasında durduruldu. İhbardaki tarife uygun olan araç ve içerisindeki şahıslar için hemen harekete geçen polisleri atlatmak için, hemen hızlanan araç takibe alındı. Aracın içinde arka koltukta kutular olduğunu belirten polisler kaçan aracı yakalamaya çalıştı.

 

Şehrin ara sokaklarında kendini kaybettiren araç için bölge abluka altına alındı ve sabah 09:00 saatlerinde araç Ban Non Pattana’da terk edilmiş bir şekilde bulundu. Araç içindeki kadın ve erkek de daha sonra Ban Huai That caddesinde yakalandı.

 

Nathabun Burirat (43) ve On-anong Kaeokhao (33) oldukları belirtilen şahısların aracında 127 kilogram eroin bulundu. Yakalanan eroinin piyasa değerinin 70 milyon dolar olduğu belirtildi. Bunun yanında da aracın içerisindeki bir torbada 40 bin adet metamfetamin hap ele geçirildi.

 

Loei emniyet müdür yardımcısı Pongsapat Pongcharoen yaptığı açıklamada narkotik polisinin olayı araştırdığını, eroinin geldiği kaynağın ve götürüldüğü adresin soruşturulduğunu söyledi.