7 yıldır yapımı bitmeyen Ankara Etlik Şehir Hastanesi Meclis gündeminde!

7 yıldır yapımı bitmeyen Ankara Etlik Şehir Hastanesi Meclis gündeminde!
3 Temmuz 2020 10:32

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, 7 yıldır yapımı bitmeyen Ankara Etlik Şehir Hastanesini TBMM’ye taşıyarak; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

 

 

CHP’li Yeşil verdiği soru önergesinde; Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni 23.10.2013’de gerçekleşmiştir. Dönemin Başbakanı, temel atma töreni sırasında hastanenin tamamlanma süresini fazla bulmuş ve sözlü olarak 42 aydan 30 aya çekildiğini duyurmuştu. Ancak geçen 7 yıllık süreç içerisinde hastanenin tamamlanmadığının altını çizdi.
Başkentin sağlık alanında yaşamakta olduğu büyük sıkıntıyı TBMM’ye taşıyan CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, açıklamasına şöyle devam etti: “Proje için açıklanan 2.4 Milyar TL tutarında yatırımın dışında, hastanenin zamanında bitirilememesi sebebiyle kamusal maliyetleri arttırdığı, yurttaşların kamusal hizmetlere ulaşımını güçleştirdiği kuşkusuzdur. Ankara’nın merkez bölgesinde tarihi nitelikteki bir çok hastanenin hizmete kapatılmasıyla Ankaralı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi uzun zamandır kısıtlanmış durumdadır. Ek olarak; kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda projede yer alan firmaların bir kısmının zamanında yapılmayan ödemeler ve haksız kesintiler nedeniyle konkordato veya iflaslarla karşı karşıya olduğu, işçiler ve alacaklıların mağdur edildiği iddia edilmektedir.” dedi.

 

Konuyu meclise taşıyan Yeşil, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede şu soruları yöneltti:
Etlik Şehir Hastanesi’nin yapım ihalesini alan şirketle yapılan sözleşmede iş bitim tarihi/teslim tarihi nedir? Süre aşımı yaşandıysa mevcut haliyle yeni bitiş tarihi planlanmakta mıdır? Etlik Şehir Hastanesi’nin hastane dışında başka bir amaç için kullanılmasına yönelik herhangi bir çalışma halihazırda mevcut mudur? Etlik Şehir Hastanesi’nin sözleşme hükümleri içerisinde bitirilmesi gereken tarihte yaşanan gecikme nedeniyle kamunun katlanması gereken maliyet ne kadar artmıştır? Hizmete kapatılan hastanelerde kullanılan sağlık ekipmanları ve malzemeler şuan için nerede kullanılmaktadır? Kapatılan tarihi hastanelerin atıl kalan hasta bakım kapasitesi ve Bilkent Şehir Hastanesi’nin şehir merkezine olan uzaklığı nedeniyle, Ankaralı yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişim nedeniyle yaşamış oldukları mağduriyetlerin giderilmesi için yeni oluşan duruma göre yeni bir planlama yapılmakta mıdır?