65 yaş üstü hükümlülere ev hapsi mi geliyor?

65 yaş üstü hükümlülere ev hapsi mi geliyor?
6 Mart 2019 11:00

Adalet Bakanlığı “ceza adaleti” adı verilen yeni bir çalışma yapıyor. Ceza infaz sistemi ve denetimli serbestlik ile ilgili değişiklikler içerecek 64-65 maddelik çalışmada 65 yaş üstü hükümlüler için ev hapsi, 15 yaş altında ilk defa suç işleyenlere ‘af’ gibi düzenlemeler öngörülüyor.

 

 

 

Gazete Duvar’dan Nergis Dmeirkaya’nın haberine göre MHP’nin şartlı ceza indirimi yasa teklifinin ardından gündeme gelen af tartışmaları sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Adalet Bakanlığınca yapılan çalışmada sona gelindi. “Ceza adaleti” sağlamaya dönük infaz sistemi ve denetimli serbestlik ile ilgili değişiklikler içerecek teklifte 65 yaş üstü yaşlılar ve 15 yaş altı çocuklar için bugüne kadar gündeme gelmemiş yeni infaz düzenlemeleri öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre Adalet Bakanlığı 64-65 maddeden oluşan çok geniş bir çalışma başlattı. Çalışmanın merkezinde ceza infaz sisteminde bazı suçlarda yatılan cezanın ½’ye düşürülmesi ve denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması gibi düzenlemeler yer alıyor.

“Ceza adaleti” sağlama amacıyla başlatılan düzenlemede infaz sistemi kapsamında ilk kez hayata geçecek alternatif öneriler var. Bunlardan biri örgütlü suçlar haricinde 65 yaş üstü hükümlülerle ilgili. 65 yaş üstü cezası kesinleşmiş hükümlülerin cezasını cezaevi dışında, örneğin ev hapsi ya da kamuda çalışma gibi çekmesini öngören farklı alternatifler tartışılıyor.

 

 

https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2019/03/05/65-yas-ustu-hukumlulere-ev-hapsi-hazirligi/