6 yıllık rahatsızlık

6 yıllık rahatsızlık
23 Ağustos 2012 21:01

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kulağındaki rahatsızlığın nüksetmesi üzerine ziyaretini yarıda keserek Türkiye’ye döndü. Gül’ün sol kulağındaki problem 2006 yılında başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi İkinci Zirvesi” dolayısıyla Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye’ye döndü. Cumhurbaşkanı Ankaraya iner inmez Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne geldi.

Gül, dönüşü öncesi Bişkek’teki Ala Arça Kongre Merkezi’nde, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüştü, heyetlerarası görüşmelere katıldı. Gül, daha sonra Atambayev, Nazarbayev ve Rasizade’yle Bişkek Zirvesi Deklarasyonu’nu imzaladı.

Gül’ü, Manas Havalimanı’ndan Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Sebahattin Balcı ve diğer ilgililer uğurladı. Gül’le birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, milletvekilleri ve gazetecilerden oluşan heyet de Türkiye’ye geldi.

6 yıl önce başladı
Gül’ün sol kulağındaki problem 2006’da başladı. Gül, uçak basıncının sol iç kulakta meydana getirdiği yırtık nedeniyle aynı yıl GATA’da operasyon geçirmişti. Gül, son olarak temmuz başında doktorların tavsiyesi üzerine Letonya ve Litvanya’ya yapacağı ziyaretleri ertelemişti.