585 bin TL’yi iptal edip 743 bin TL’ye imza attılar

585 bin TL’yi iptal edip 743 bin TL’ye imza attılar
20 Mart 2020 16:34

Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi’nin yemek ihalesi şaibe iddialarına yol açtı. Yemek alımı için yapılan ve sözleşme bedeli 585 bin TL olan ilk ihale iptal edildi. İkinci ihale sonunda ise aynı iş için farklı bir şirketle 743 bin TL’ye anlaşıldı

 

 

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Yozgat’ta bulunan Alparslan Türkeş Huzurevi Müdürlüğü’nce yapılan yemek ihaleleri akıllara, yine “Kamu kurumları ihaleler yolu ile zarara mı uğratılıyor?” sorusunu getirdi. Müdürlüğün tüm isteklilere açık yapılan on iki aylık yemek ihalesini 585 bin TL ile en düşük teklifi veren firma kazandı ancak ihale iptal edildi. Ardından ikinci bir ihale açıldı ve bu kez on ay süre için başka bir şirketle 743 bin TL’lik yeni sözleşme imzalandı.

CHP Milletvekili Ali Keven, TBMM Genel Kurulu gündemine de taşıdığı Yozgat’taki huzurevine yemek alımı ihaleleri ile kamunun binlerce lira zarara uğratıldığı iddiasını gündeme getirdi.

Alparslan Türkeş Huzurevi Müdürlüğü, 26 Kasım 2019’da on iki aylık yemek ihalesi açtı. İhaleyi, 585 bin TL ile en düşük teklifi veren firma kazandı. İddiaya göre, 585 bin TL’lik yemek ihalesi baskılar sonucunda iptal edildi. Bir yıllık yemek ihalesinin iptal edilmesinin ardından ise 26 Aralık 2019’da iki aylık yeni bir yemek ihalesi daha açıldı. İdarenin, “Kendi Mutfağında Pişirmeli Malzemeli Mamül Yemek Hizmet Alımı İşi” başlığıyla açtığı yeni ihale kapsamında 143 bin TL teklif veren başka bir şirketle el sıkışıldı.

 

 

DAHA AZ SÜREYE DAHA ÇOK ÖDEME

 

 

Bir yıllık yemek alımı için ilk açtığı ihaleyi iptal eden Alparslan Türkeş Huzurevi Müdürlüğü, Şubat ayında ise bir yıllık yeni bir ihale ilanı daha verdi. İptal edilen 585 bin TL’lik ilk ihalenin aksine yeni ihale 743 bin TL’lik teklif ile karara bağlandı. Böylelikle, pazarlık usulü ile yapılan bu ihale, ilkine göre 158 bin TL daha yüksek bedel ile sonuçlandı. CHP’li Ali Keven, iddiaları Yozgat Valiliği’ne ilettiğini ancak henüz bir cevap alamadığını ifade etti. Keven, sorumluların araştırılmasını ve iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istedi.