56 emniyet amirine sürpriz emeklilik

56 emniyet amirine sürpriz emeklilik
30 Eylül 2017 22:33

Emniyet Genel Müdürlüğü ani bir kararla 56 emniyet mensubunu emekli etti.

 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu, 56 emniyetçinin emekliye sevkini kararlaştırdı. 9’u 1. sınıf, 15’i 3. sınıf, 3’ü 4. sınıf olan emniyet müdürü ile 29 emniyet amiri emekli edildi. Emekliliğe sevk edilen isimler arasında, Özel Harekat eski Daire Başkanı ve Antalya eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da bulunuyor.

 

Haklarında emeklilik kararı alınan 1. sınıf emniyet müdürlerinin Doğan Uludağ, Nilüfer Erkan, Hasan Özdeş, Ali Atmaca, Ferdağ Akbulut, Can Ünal, Gökhan Seven, Saim Gül ve Cemil Tonbul olduğu öğrenildi. Bu isimlerden Hasan Özdeş, EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanı olarak görev yapıyordu. Diğer 8 isim ise Teftiş Kurulunda müfettişti.

 

KRİTİK İSİM

 

Bu isimler arasında yer alan Cemil Tonbul, emniyet camiasında tanınmış bir isimdi.

 

Trabzon Akçaabatlı olan Tonbul, Elazığ Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Polis Akademisinden mezun oldu. Azerbaycan Bakü Büyükelçiliği Güvenlik Ataşeliği yaptı. Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda çalışan Tonbul, son olarak polis başmüfettişliği görevinde bulunuyordu.

 

SON GÖREV BAŞBAKAN

 

Emekliye sevkedilen isimler arasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Cengiz Opak da bulunuyor.

 

Opak, bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın Kocaeli gezisinde güvenlik önlemlerini alan isimdi. Başbakan Yıldırım AKP’nin İzmit 4. Olağan İlçe Kongresine katıldı ve kongredeki güvenlik önlemlerini de Opak denetledi.

 

Kaynak: Sözcü