50 puan alamayan taşerona kadro yok!

50 puan alamayan taşerona kadro yok!
2 Ocak 2018 09:35

Kadroya geçmek isteyen taşeronlar için başvurular bugün başlıyor. 20 Şubat’ta komisyon başvuruları değerlendirip karar verecek. Yazılı sınavdan 50 puan alamayanlar kadroya alınmayacak işlerinden olacaklar.

 

 

Erdoğan SÜZER / Sözcü

 

 

Çalışma Bakanlığı, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine açıklık getiren usul ve esasları yayımladı. Yeni esaslara göre, yazılı sınavlardan 100 üzerinden en az 50 puan alanlar kamuda kadroya geçecek. Sınavda 50 puanın altında kalanlara ise kadro verilmeyecek. Taşeron düzenlemesinin uygulama esaslarına göre, kamuya geçmek isteyen taşeron işçilerin 2 Ocak’tan başlayarak en geç 11 Ocak’a kadar başvurularını ilgili kurumlarına yapmaları gerekiyor.

Başvuru süresini geçirenlere kadro verilmeyecek. Dolayısıyla kadro için her bir işçinin başvuru yapması zorunlu tutuldu. Başvurular tespit komisyonu tarafından 20 Şubat’a kadar incelenip en geç bu tarihte ilan edilecek. İşçiler, ilanda bir hata varsa 23 Şubat’a kadar itirazda bulunacak. İtirazı kaçıran da kadroya giremeyecek.

 

 

DUYURU İNTERNETTEN

 

 

Başvuru yapıp yayımlanan ilanlarda ismi bulunan taşeron işçileri 3 Mart ila 22 Mart tarihleri arasında sınava alınacak. Sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilmesi de mümkün olacak.

Sınav yeri, günü ve saati işçilere tebligatla bildirilmeyecek, kurumların internet sitesinden yayımlanacak. İnternet kullanmayan taşeron işçileri sınavı kaçırırsa kadro hayali de bitecek.

 

 

EN AZ YARISINI YAPIN

 

 

Sınav soruları işçilerin iş alanlarından seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. 50 puanın altında kalan işçilere kadro verilmeyecek. Aynı şekilde sözlü veya uygulamalı sınavları geçemeyenler de kadroya alınmayacak. Sınavın yazılı ve sözlü şeklinde yapılması halinde, işçinin yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması gerekecek.

Sınavı geçen veya geçemeyen işçilerin isimleri yine internetten yayımlanacak, tebligat gönderilmeyecek

 

 

EMEKLİLER 1 YIL DOLUNCA ÇALIŞTIRILMAYACAKLAR

 

 

Taşeron işçiler kadroya geçtikten sonra emekliliği hak edecekleri tarihe kadar çalışabilecekler. Yaşı ve prim gün sayısı itibarıyla emekliliği hak edenler kadrodan çıkarılacak. Buna göre örneğin prim gün süresini doldurmuş ve 1 yıl sonra yaşı da tamamlayıp emekliliği hak edecek olan taşeron işçileri 1 yıl dolunca artık çalıştırılmayacak, hemen emekliye sevk edilecek.

Sınavı geçip kadro verilen işçiler eğer KHK’da gereken şartları taşımadıkları tespit edilirse, hiçbir tazminat ödenmeden işine son verilecek. Yanıltıcı belge sunan işçiler de yine tazminatsız atılacak.