5 saatlik operasyonla kurtarıldı!

5 saatlik operasyonla kurtarıldı!
19 Temmuz 2015 09:58

Afyonkarahisar’a adını veren tarihi Karahisar Kalesi’ne merdivenler yerine sarp kayalıklardan çıkmaya çalışan Suriyeli 26 yaşındaki Muhammed Agil, 180 metre yükseklikte mahsur kaldı.

 
Maceraperest Suriyeli, 5 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Karahisar Kalesi’nde hareketli saatler yaşanmasına neden olan olay, kalenin Burmalı Mahallesi’ne bakan eteklerinde meydana geldi. Suriyeli Muhammed Agil, kardeşi İbrahim Agil ve bir arkadaşıyla kaleye çıkmaya karar verdi. Merdivenlerden kaleye çıkmak yerine sarp kayalıklardan tırmanmaya karar veren Suriyelilerden Muhammed Agil, 226 metrelik kalenin yaklaşık 180’inci metresinde korktu. Hareket edemeyen Agil, bulunduğu yere ulaşamayan kardeşini arayarak yardım istedi.

 

 

FİLM GİBİ OPERASYON

 

 

Burmalı Mahallesi’ne geri dönen İbrahim Agil ve arkadaşı saat 18.00 sıralarında durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Agil’in tırmandığı yere ulaşamayınca Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yardım istendi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri Agil’i kurtarmak için merdivenlerden kaleye tırmandı. Bir AFAD görevlisi kalenin burçlarına bağladığı halatla düz kale duvarından Muhammed Agil’in yanına indi.

 

 

KURTARMA EĞİTİMİ VERDİ

 

 

Mahsur kaldığı yerde bir hayli korkan Muhammed Agil’i sakinleştiren AFAD görevlisi, daha sonra kurtarmanın nasıl olacağıyla ilgili eğitim verdi. Agil’i kendisine bağladığı halatla aşağı indiren görevliye yardım amacıyla aşağıdan da 3 AFAD görevlisi sarp kayalıklara tırmandı. Yaklaşık 5 saat süren operasyon sonrası kaleden indirilen Agil, kendisini görüntülemeye çalışan gazetecilere el sallayarak öpücük yolladı. Film yıldızı gibi çevreye selam veren Agil, AFAD personeliyle tokalaştı ve sarılarak teşekkür etti. Türkçe bilen kardeşi aracılığıyla gazetecilere yaşadıklarını anlatan Agil, çok korktuğunu söyledi. Kurtarma çalışmaları sırasında bölgeye toplanan kalabalık ise dürbün ve gazetecilerin kamerasının ekranından Agil’i görmeye çalıştı.

 
Onur BAYRAM / AFYONKARAHİSAR (DHA)