5 ay önce açılan devlet hastanesi çürümeye başladı

5 ay önce açılan devlet hastanesi çürümeye başladı
8 Aralık 2018 09:00

Çanakkale’nin Biga ilçesindeki devlet hastanesinin yağmur sonrası oluşan içler acısı görüntülerini ortaya çıktı. 5 ay önce hizmete açılan hastaneyi ziyaret eden CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, bulunduğu durumdan ötürü hastanenin sağlıklı olmadığını söyledi.

 

 

 

13 Haziran’da AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın katılımı ile açılan Biga Devlet Hastanesi çürümeye başladı. İlçede yağan yağmurlardan sonra devlet hastanesini su bastı.

 

hastane3

FOTO:SÖZCÜ

 

 

 

Daha sonra duvarlarda ve tavanda çürümeler oluştu. Hastane personeli de, odalarına su girmemesi için kapıların altına battaniye koyarak çözüm üretmeye başladı.

 

hastane2

FOTO:SÖZCÜ

 

 

“GÖRDÜKLERİM KARŞISINDA HAYRETE DÜŞTÜM”

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, devlet hastanesine giderek yaşanan durumu yerinde inceledi. Çıkışta bir basın açıklaması yapan Ceylan, duruma bir an önce konuya müdahale edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Ben bugün buraya, halkımın durumdan haberdar olması için geldim. Gördüklerim karşısında hayrete düştüm. Bu kadar büyük bir sorun beklemiyordum. Duvarlar rutubet içerisinde, yarım metreye yakın su var içeride. Bunlar kesinlikle bakteri üretir. Mikrop üretir. Şu ortam çok sakıncalı bir durumdur. Bu konuyla ilgili bir şeyler yapılması lazım.”

 

 

Kaynak: Mehmet ANDAÇ / Çanakkale/Sözcü

5 ay önce açılan devlet hastanesi çürümeye başladı