40 işçi 3 gündür yerin 140 metre altında eylemde

40 işçi 3 gündür yerin 140 metre altında eylemde
29 Şubat 2020 11:08

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, bir bakır madeninde çalışan ve maaş alamadıkları gerekçesiyle kendilerini yerin 140 metre altına kapatan 40 işçinin eylemi devam ediyor. Eylem sürerken yer altındaki bir işçinin fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İşçilerin aileleri de eyleme destek vermek için maden önüne gelerek yetkililere çağrıda bulundu.

 

 

Sözcü’den Mehmet Andaç’ın haberine göre Çanakkale’nin Yenice ilçesinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait bakır madeninde çalışan işçiler, yaklaşık 4 aydır maaşlarını alamadıkları ve sendikalaştıkları için 10 işçi arkadaşlarının haksız yere işten çıkartıldığı gerekçesi ile 3 gün önce eylem yapmaya başladı.

Yerin 140 metre altındaki madene kendilerini kapatan 40 işçiden bir tanesinin dün fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

AİLELERDEN EYLEME DESTEK

 
Yer altındaki işçilerin aileleri ise maden bölgesine gelerek destek eyleminde bulundu. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde aileler yetkililere seslenerek bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Eylemde ‘Kazanılmış bütün haklarımı istiyoruz’, ‘Biz bugün bu olayın çözülmesini istiyoruz, adalet istiyoruz’ yazılı dövizler açıldı.

 

 

İŞÇİLERDEN MESAJ

 
Öte yandan, yer altında bulunan işçiler de kendi aralarında bir video çekerek iyi olduklarını söyledi. Söz konusu videoda işçiler haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti.

Konuya ilişkin bilgi talep ettiğimiz şirketten ise geri dönüş olmadı.

 

Fotoğraf: Temsili