4 gün sonra bulundu

4 gün sonra bulundu
28 Ekim 2016 09:17

KONYA’da 4 gün önce evden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Meryem Ay, dün gece çocuk polisi tarafından sokakta yürürken bulunup ailesine teslim edildi. Meryem, okula gitmediği için annesinin kendisini döveceğini düşünerek evden kaçtığını söyledi.

 

 
Bozkırlılar Vakfı İmam Hatip Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Meryem Ay, Karatay İlçesi Karaarslan Dede Mahallesi Beyhude Sokak’taki evlerinden geçen pazar sabahı ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Markette çalışan 41 yaşındaki Mehmet Ay, kızını her yerde aradı ancak bulumadı. Meryem ve Mehmet Ay çifti, polise kayıp başvurusunda bulundu.

 

 

Meryem’i arayan polis ekipleri, onu dün gece sokakta yürürken bulup, ailesine teslim etti. Kızlarına kavuşan Ay çifti büyük mutluluk yaşadı. Meryem Ay polise, 4 haftadır okula gitmemesi nedeniyle annesinin kendisine kızdığını ve dövmesinden korkarak evden kaçtığını söyledi.

Mehmet Ay, “Kızımız bulundu Allaha şükür. Kaç gündür acı çekiyordum. Polis kızımı arıyordu dün gece buldular. Çok sevinçliyiz. Kızıma evden hiç kızmadım. O yokken uyuyamadım, bir lokma yemek yiyemedim. Anne babalara tavsiyem çocuklarına iyi baksınlar, sahip çıksınlar” diye konuştu.

 

 

Anne Münevver Ay da “Çok mutluyum döndüğü için. Kötü yollara sapmadığı için mutluyum. Allah kimsenin başına getirmesin çok acı. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Yalan yok ben Meryem’e okula gitmediği için kızdım” dedi.

Geceyi sokaklarda geçirdiğini belirten Meryem Ay, “Okula gitmek istiyorum. 4 hafta okula gitmemiştim. Annem de okula gitmediğim için bana kızıyordu ve okula gitmemi söylüyordu. Ben de annemin okula gitmediğim için döveceği düşüncesiyle evi terk ettim. Evi terk ettiğim ilk gün parkta Suriyeli biriyle tanıştım ve o gece onun evinde kaldım. Sonraki günler Alaaddin Tepesi ve Kültürk Parkta zaman geçirdim. Ailemin beni arayacağını biliyordum. Geceleri Alaaddin Tepesinde kalıyordum orada uyumuyordum” dedi.

 
Hasan DÖNMEZ/ KONYA, (DHA)