37. Olağan Kurultay sürecine giren CHP’de il başkanları belirlenmeye başladı

37. Olağan Kurultay sürecine giren CHP’de il başkanları belirlenmeye başladı
2 Şubat 2020 13:00

CHP’nin 37. Olağan Kurultay sürecinde 26 Ocak’ta başlayan il kongreleri devam ediyor. 6 il başkanı belirlenirken bugün Erzurum, Kırıkkale, Sivas ve Van il başkanları belirlenecek

 

 

CHP’nin 14 Aralık 2019’da başlayan 37. Olağan Kurultay takvimi kapsamında ilçe kongreleri tamamlanırken, 26 Ocak’ta başlayan il kongrelerinde ise bugüne kadar altı il başkanı belirlendi.

Kuruluşundan bu yana 36 olağan ve 18 olağanüstü kurultay gerçekleştiren CHP’de, 37. Olağan Kurultay 28-29 Mart’ta Ankara Spor Salonu’nda yapılacak.

Büyük kurultay öncesi ilçelerde kongrelerini tamamlayan CHP’de, 555 ilçe başkanlığına tek adayla gidildi. İstanbul’da 19, İzmir’de 15, Ankara’da 4 ilçenin başkanı değişti.

Büyük kurultayın beklenen tarihten öne çekilmesiyle takvimi hızlandıran CHP’de, ilçe kongreleri de planlanandan önce tamamlandı. Bu nedenle partinin il kongreleri de 3 Şubat yerine 26 Ocak’ta Bitlis ve Hakkari ile başladı.

Bitlis’te Veysi Uyanık, Hakkari’de Nazım Demir il başkanı seçilirken, dün ayrıca Ağrı, Batman, Bingöl ve Siirt kongreleri yapıldı.

CHP’de bugün ise Erzurum, Kırıkkale, Sivas ve Van il başkanlığı seçimleri gerçekleştiriliyor.