’30 Mart’ta oylarla oynanmasını organize eden bakan…’

’30 Mart’ta oylarla oynanmasını organize eden bakan…’
23 Temmuz 2014 11:59

CHP Antalya İl Seçim Komitesi, Kemer’de, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi. Komite üyesi Mustafa Akaydın, 30 Mart seçimleriyle ilgili, “Son günde ciddi bir şekilde oylarla oynandı. Bu işi Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı” dedi.

 
Kemer İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP heyeti, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıttı. Basın toplantısına CHP’den eski Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, eski İl Başkanı Ömer Melli, İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Kemer İlçe Başkanı Belma Murtezaoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Murtezaoğlu, İhsanoğlu’nun 9 partinin gösterdiği bir aday olduğunu ve kendilerinin de onu Cumhurbaşkanı adayı olarak kabul ettiklerini söyledi.

 

 

‘HOPPALA’ DEMİŞTİM

 

 

CHP eski İl Başkanı Ömer Melli ise “Parti ilkelerine insanları empoze edecek bir seçim içerisindeyiz. Şu anda uzlaşı gerektiren bir seçimi götürüyoruz. İhsanoğlu aday olarak açıklanınca, itiraf etmeliyim ki ‘hoppala’ demiştim. Belki içimizden hepimiz bunu dedi. Sonra genel başkanımızın açıklamalarını izledik. Benim İhsanoğlu’nu seçmemdeki amaç ailesinin temizliğidir” diye konuştu.

 

 

‘CİDDİ BİR ŞEKİLDE OYLARLA OYNANDI’

 

 

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın ise Türkiye adına önemli bir aşamanın eşiğinde olunduğunu söyledi. Nasıl bir süreçten geçtiklerini bilmediklerini ifade eden Akaydın, son 12 senedir seçimlerde oy hırsızlığı yapıldığını iddia etti. 30 Mart seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre 455 bin oy aldıklarını ifade eden Akaydın, “Seçimlerde yolsuzluk yapılıyor. Avrupa, ABD basınına da geçti bu. Muhtemelen geçtiğimiz seçimde de oldu. Çünkü biz il genelinde 455 bin oy aldık. Bir haber ajansına göre daha da fazla oy aldık. Hangisinin tam anlamıyla doğru olduğunu bilemiyoruz. Ama özellikle gece saat 01.00’den sonra Antalya’da bir takım şeylerle oynandı. Mevlüt Çavuşoğlu da bunu organize etti. Ama olan oldu. Bundan sonra depresyona girip geri adım atacak değiliz. Zaten bu seçim kanunu Antalya’yı ele geçirmek için çıktı. Tabi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmek bir çöküntü yarattı” diye konuştu.

 

 

‘İHSANOĞLU’NU DESTEKLEMEK ZORUNDAYIZ’

 

“Ekmeleddin İhsanoğlu’nu hepimiz desteklemek zorundayız” diyen Akaydın, şöyle devam etti:

 

“Çünkü birinci görevimiz, Erdoğan denen diktatör bozuntusuna güle güle demek. Seçim hırsızlığı yapılmazsa ve sandıklarımıza iyi sahip çıkarsak, ben kesinlikle güle güle diyeceğimize inanıyorum. Birinci veya ikinci turda olur onu bilemiyorum. Boyalı basındaki bütün engellemelere rağmen Ekmeleddin Bey’in hızlı bir yükseliş içerisinde olduğunu seziyorum. Partimizde ilk günlerde bir huzursuzluk oldu. Bu belli zaten, biz diktatörlüğü değil demokrasiyi getiren bir parti olacağız. Gerçekten önemli bir seçim önündeyiz.”

 

Kendilerine düşen görevin adaylarını desteklemek olduğunu belirten Akaydın, “İhsanoğlu’nu, ‘Ben anayasanın savunucusuyum, ben laikim, ben Atatürkçüyüm’ demiştir. Kalpten söylediği için desteklemeliyiz” dedi.

 

Basın toplantısının ardından CHP Seçim Komitesi Kemer esnafını ziyaret ederek destek istedi.