30 Mart sonrası olası riskler

30 Mart sonrası olası riskler
28 Mart 2014 11:06

Saygıdeğer okuyucularımız! 30-Mart sonrası olası riskler, Büyük Türk Milleti ve Şanlıurfa için, çok önemli bir gün olduğu düşüncesiyle, yazımıza başlayalım:

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Sadakat, samimiyet ve akıl sahibi insanları, kendi irade ve arzuları istikametinde huzura kavuşturacak olan ilahi kurallar bütündür.

 

İslam dini, insana, kendi mahiyetini, nereden gelip nereye gideceğini, yaratılışındaki gaye ve hedefi gösterir. Sadakat ve samimiyetle Allah’a kulluk; yaratılanlara karşı da insanlık görevlerini bildirir.

 

İslam dini, insanları yardımlaşmaya sevk eden, toplumda güzel ahlakı ve sosyal adaleti sağlayan en büyük amildir. Din duygusu ve Allah korkusu, insanı daima murakabe eder, onu kötülüklerden korur, iyilik ve vicdan muhasebesi yapmasına yöneltir.

 

İslam dini, insana Allah korkusunu aşılar, cüzdan muhasebesini ön planda tutmamızı frenler, kötülüklerden ve ruhsal (Stres) gerilimlerden korur. Çalışmayı emreder. Tembelliği yasaklar. Kin, haset ve düşmanlığa izin vermez. Düşmanına bile af ve merhameti telkin eder.

”Biliniz ki kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.”

 

30 MART SEÇİMLERİ

 

30 Mart’ta yerel yönetim seçimleri yapılacak. Önce bu seçimlerin, Yüce Türk İslam alemine huzur, bereket ve mutluk getirmesini, Cenab-ı Allah”tan niyaz ediyoruz. Seçilecek belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve yeni atanacak bürokratların üç ay tebrik, tanışma ve paha biçilmez hediyeleşmelerin olması kaçınılmazdır. Vicdan muhasebesi ahlakına sahip seçilenler, makama karşı olan hediyeleşmeleri kesinlikle kabul etmez ve gelen hediye paketini getirenin huzurunda, özel kalemi tarafından açtırıp, eğer yiyecek türü ise, der bunu arkadaşlara dağıt der. Hediye paha biçilmez başka bir şey ise iade eder, kıramıyacağı kişi ise, yine huzurunda der ki, bunu ihtiyacı olanlara ver. Ve böylece menfaatler müşterektir kapısına kilit vurmuş olur, bir daha bu tür faaliyetler olmaz. Bu tür hediyeleşmeler, harama bulaşma, rüşvet ve haksızlığın kapısını açan anahtardır.

 

Paha biçilmez hediye veren kişinin, yarın başkan; bana şu ihaleyi şu imkanı ver talebinde bulunması kaçınılmaz olacaktır. Cüzdan muhasebesi ahlakından uzak olanların bu tür ahlaksızlıklara imkan vermez. Ayrıca tebrik ve tanışma sürecinde kaybedilen zaman, seçilen kişiye ve kurumuna zarar vermenin ta kendisidir. Neden? Zaman geri gelmez onun içindir ki, bu tür alışkanlıklardan vazgeçmeliyiz. Bırakın seçip, sorumluluk verdiğimiz önderler, bize hizmet etme zamanı bulsunlar. Dedikodu yaparak, başkan bize hizmet etmiyor diye dert yanmamalıyız.

Sanayi ötesi toplum ülkelerinde, seçimlerden sonra tebrik ve tanışmak için zamanın zayi edilmesi olmaz.

Davul zurna ile seçilenleri kutlamak, Türk İslam kültüründe olmayan bir görgüsüzlük ve cehaletliğin ta kendisidir.

 

NOT: Seçilenlerin Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin etmeleri, kısmen de olsa haram faaliyetleri frenler. Kur’an üzerine yemin yapılması için, TBMM de ki, siyasi partilerin bu konu da anlaşarak müşterek bir yasa çıkarmaları gerekir.

 

HARRAN OVASI VE VATAN SEVGİSİ

 

Cenab-ı Allah nasip ederse, 30 Mart’ta Harran ovası halkı, hem Türkiye’nin, hem de Harran ovasının geleceğini teminat altına alma kararlılığını, elini vicdanına koyarak yurtdışı ve yurtiçinde ki, ihanet şebekelerinin, Türkiye ve Harran ovası hakkında düşündükleri planlamaları, altüst ederek büyük hayal kırıklığına uğratacaklarına hayret edeceklerdir. Harran ovası üzerinde, yurtdışı ve yurtiçinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Ova halkı bu oyunların farkında o lup, daima ruhunda taşıdığı, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğünün koruyucusu ve savunuculuk kararlılığını hiç bir zaman bozmamıştır. Bu uygulamaları tarih tarafından da onaylanmaktadır. Çünkü Harran ovası Halkı, Milli ve manevi değerlere bağlılık bakımından daima başını dik tutmuştur. Ova halkı, Allah’ın izniyle 30 Mart’ta tarihte de unutulmayacak bir imza atacaktır.

 

Neden Harran ovası önemlidir? Dünya, artık petrol kavgası vermiyor ve perde arkasında ki, asıl kavga protein (Temel gıda) hammaddesidir. Bu protein konusunu defalarca yazarak ilgilileri uyardık ve bu konu da ki, kararlılığımızı her zaman Türkkamuoyunu bilgilendirip, paylaşacağız.

 

Allah’tan korkmayan, cüzdan muhasebesi yapan ve ruhunda Vatan sevgisi olmayan önder adaylarının seçilmesini Cenab-ı Allah nasip etmesin inşallah.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri Minnetle Anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

Cenab-ı Allah, 30 Mart gününü, Büyük Türk Milletinin mutluluk ve huzur günü olmasını nasip etsin.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun