30 Ağustos ve vatan kavramı

30 Ağustos ve vatan kavramı
28 Ağustos 2015 23:36

Ey Büyük Türk milleti! Cennet Vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına miras bırakan cümle Vatan şehitlerimizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Ordularımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, Gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ruhları Şad Olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

EY BÜYÜK TÜRK MİLLETİ!

 
Ağustos ayının, Vatanımız Anadolu’nun Türk ve Müslüman yurdu olarak kazanılmasında önemli yeri vardır. 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu Türk ve Müslüman yurdu olmuş, 30 Ağustos 1922 Zaferi ile de istilacı düşmanlardan Vatanımız temizlenmiştir.

 

 

EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ!

 
30 Ağustos Zaferi Ay-Yıldızlı Bayrağımıza uzanan ellerin kesildiği, namusumuza yönelen gözlerin oyulduğu, Vatanımızı kirleten ayakların kırıldığı, Şehit kanlarıyla sulanan Anadolu topraklarının istilacı düşmanlara mezar olduğu bir Zaferdir.

30 Ağustos Zaferi, kadın-erkek, genç ihtiyar, asker sivil, bütün milletimizin maddi manevi güçler birleşerek kazanılmış bir Zaferdir. İstiklal savaşına ve 30 Ağustos Zaferine atalarından katılmayan herhangi bir Türk ailesi düşünülemez.

 

 

İstiklal savaşı, atalarımızın destanlaşan kahramanlıklarıyla kazanılmıştır. Gazilerimizden dinlediğimiz Kahramanlık destanları, bu mücadelenin ne kadar zor şartlar altında geçmiş olduğunu gösteren örneklerle doludur. Avusturaliya-Silver şehrinde anıtları bulunan İsimsiz iki Kahraman Türk’ün 1914 Silver şehrindeki hatıralarını Yüce Türk Milleti hiç bir zaman unutmayacaktır.

30 Ağustos tarihimizde bir dönüm noktası olmuş, veya yok olma mücadelesinde, milletimiz var olduğunu dünyaya bir kere daha ispatlamıştır. Dış ve içteki riyakar Vatan hainleri, iyi bilmelidirler ki, Türk Milleti kazandığı Zaferleri sonuna kadar sabrederek kazanmıştır.

 

 

Kur’an-ı Kerimin Suretülhucürat Suresinde: ”Mü’minler, ancak Allah’a ve Resulüne iman eden, ondan sonra asla şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla canlarıyla savaşanlardır. İşte doğrular ancak onlardır.” buyurmaktadır.

Kahraman Türk Ordusu, mukaddeslerini korumak için mis gibi kokan bir bahçeye girercesine kara toprağa girdi ve Kur’an-ı Kerimin ifadesiyle ölümsüzleşti: 30 Ağustos Zaferi, emir ve itaatta abideleşen, cesaretle destanlaşan, bilik-beraberlikte çelikleşen milletimizin düşmanın güllesine, kurşununa, iman dolu göğsünü siper ettiği bir Zaferdir.

 

 

Bu Zafer, güzel yurdumuzu yakan, yıkan, beşikteki çocuklarımızı süngü ile yani dedelerimizi ninelerimizi secdede şehit eden, bacılarımızın tertemiz namuslarını kirletmeye yeltenen hainlere haddinin bildirildiği bir Zaferdir.

Millet ve devletin üstünlüğü, maddi gücü, birlik ve beraberliği, Vatan ve millet bütünlüğü nispetinde artar veya azalır. Yüce Türk milleti, tarihin en parlak medeniyetini, çalışma azmini, adaleti, insan ve Vatan sevgisini, daima ruhunda taşımıştır. Bundan sonra da aynı kararlılıklarla sürdürecektir.

 

 

Anaları tarafından ya şehit ol-ya Gazi, diye askere gönderilen ve savaş meydanlarında ya İstiklal ya ölüm, fermanıyla coşan bu fedailer, (Serdengeçtiler) şu gerçeklere inanıyorlardı. Allah kendi dinine ve Vatanına yardım edene elbette yardım eder. Allah’ın sözü ve dini üstün olsun diye savaşan kimse Allah yolunda savaşmış olur.

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

Allah’a inanıp ruhunda Vatan sevgisini taşıyan ve vicdan muhasebesi yapan cümle Vatan severlerin, Vatana hizmet etmesini Cenab-ı Allah nasip etsin.

 

 

Türk Milleti-Harran ovası, Allah yolundan dönmez,
Türk Milleti-Harran ovası, Milli kültürü terk etmez,
Türk Milleti-Harran ovası, Vatana bağlılıktan taviz vermez,
Türk Ordusu, düşmanından geri dönmez…

Türk Milleti-Harran ovası, iç ve dış hainlere fırsat vermedikçe,
Türk Milleti-Harran ovası Milli Kültürü, terketmedikçe,
Türk Milleti-Harran ovası, Ay-yıldızlı bayrağı altından,
Başka hiçbir, bayrak ve devlet altına dönmez…

Türk Milleti-Harran ovası der, neferin
Vatan toprağına, feda olsun,
Yeter ki, tabutumu sarsınlar,
Türk Milleti-Harran ovası, budur Vatana en büyük mükafatın.

Öylesine bir zaferdir ki bu
Vicdan muhasebesi yapanlarda yüce durur..
Zafer Bayramını seven, onla olan
Er geç Zafer Allah’a inananları bulur.

Bütünüyle Ay-yıldızlı Bayrak kanımızda,
Türk Milletinin ruhunda o yaşıyor..
Tek çözüm yolu Vatan sevgisidir
Yüce Türk İslam alemine o hayat sağlıyor. ”Numan Aladağ”

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun