30 Ağustos törenlerine gitmeyen AKP’li başkan otobüs açılışı yaptı

30 Ağustos törenlerine gitmeyen AKP’li başkan otobüs açılışı yaptı
31 Ağustos 2017 10:52

Balıkesir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün düzenlenen resmi törene Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Edip Uğur katılmadı. CHP ile bazı meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, vali ve başkana tepki gösterdi

 

 

Başak Kaya / Sözcü

“HEP BİR BAHANELERİ VAR”

 

 

Biçki, “30 Ağustos’un idrakine varamayan bir vali ve bir büyükşehir belediye başkanıyla karşı karşıyayız. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta başlattığı milli mücadelenin zaferle taçlandığı gündür. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Bu önemli günde Balıkesir’in valisi de büyükşehir belediye başkanı da Atatürk’ün huzuruna gelmeye tenezzül etmiyor” dedi.

 

 

CHP’nin Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Ahmet Akın da bu tavrı “Büyük ayıp” olarak nitelendirdi. Havutça, “Protokolün iki önemli ismi devleti temsil ediyor. Çok önemli bir gerekçeleri olmadığı sürece katılmamaları devlet adına büyük bir ayıptır. 30 Ağustos bu ülkenin bir diriliş destanıdır” dedi. Akın ise “Bu ilk değil daha önce de katılmıyorlardı. Her zaman bir bahaneleri oluyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca kazanılan bu büyük zaferin kutlamalarında onları göremiyoruz” diye konuştu.

 

 

OTOBÜS HİZMETE SOKTU

 

 

30 Ağustos törenlerine katılmayan Başkan Edip Uğur, Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk beldesinde yeni belediye otobüslerini hizmete soktu. 25 kişilik üstü ve yanları açık yazlık otobüsler, Çam Mahallesi ile Yağcılar semtleri arasında çalışacak. Otobüsün ilk seferine AKP Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ve Başkan Uğur da katıldı.