3 vekilden gel-git rekoru!

3 vekilden gel-git rekoru!
8 Ağustos 2018 10:46

CHP Milletvekilleri Yalım, Arık ve Aydın önce CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bildiriye, sonra kurultay çağrısı talebine imza attı… Ardından imzalarını çektiler.

 

Başak Kay / Sözcü

 

 
CHP’de yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında 3 milletvekilinin tavrı dikkat çekti. Bursa Milletvekili Erkan Aydın,Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık, önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren bildiriyi imzalayan 129 milletvekili arasında yer aldı. Ardından Muharrem İnce grubunun olağanüstü kurultay talebine imza verdi. Son olarak da imzalarını geri çekti. Yektiler, tavırlarının gerekçesini şöyle açıkladı:

 
Kayseri Milletvekili Çetin Arık: Seçim sonrası tabandan gelen bir talep vardı. Ama sonraki süreçte karşılıklı ve medyadaki tartışmalardan rahatsız oldum. Bu durum beni üzdü. Dolar almış başım gitmiş sanki Türkiye’nin tek sorunu CHP imiş gibi bir hava yaratıldı. İmza verirken Muharrem İnce ile hiç görüşmedim. ‘Tartışmalar bitsin kurultay toplansın yolumuza devam edelim’ dedim. Ancak birleştirici bir kurultay değil bölünme tehlikesi olan bir kurultay olacak. Kurultayın doğru ve sağlıklı bir zamanda yapılması için imzamı çektim. Taraflar çok keskinleşti. Aslolan milyonların umudu CHP’dir. Zaten milletvekiliyim kararları verirken ikbal beklentisi söz konusu değil.

 
‘KURULTAYIN KAZANANI OLMAYACAKTI’

 
Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Seçim sonrası tabandan gelen bir talep vardı. Buna kayıtısız kalmadım. Gelinen süreçte bu talep fayda değil zarar getirdi. Evet değişim olmalı. Ama aile içi kavga AKP temsilcilerinin bizi eleştirdiği bir noktaya geldi. Gelinen noktada kurultay toplansa da kazananı olmayacaktı, parti kaybedecekti. Yerel seçime odaklanmalıyız ve sonrasında uzun soluklu bir değişim olmalı. Ne bir ikna ya da ikbal söz konusu değildir.

 
İmzasını geri çeken Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise yurtdışında bulunuyor.

 

 
OTURMA EYLEMİ BÜYÜYOR

 
CHP’de olağanüstü kurultay toplanmasını isteyen partililerin genel merkez önündeki oturma eylemi dün de devam etti. İlk gün 10 kişiden oluşan gruba yeni katılımlar oldu. Ellerinde pankartlar bulunan 20-25 kişi oturma eylemine katıldı.

 

index