3 PKK'lı için bastırılan kadınlar günü afişine toplatma kararı

3 PKK'lı için bastırılan kadınlar günü afişine toplatma kararı
28 Şubat 2013 14:39

DİYARBAKIR’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek mitinge ait üzerinde Paris’te öldürülen 3 kadın PKK’lının bulunduğu Türkçe ve Kürtçe afişler hakkında toplatma kararı verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda DÖKH’ün öncülüğünde ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ mitingi düzenleme kararı alındı. DÖKH ve bazı sivil toplum örgütlerinin destek verdiği miting için hazırlanan Türkçe ve Kürtce hazırlanan afişler kentteki billboardlar asıldı. Üzerinde ‘Rosalardan Sakinelere yolunuz yolumuz, sözünüz sözümüzdür” yazılı olan ve Paris’te öldürülen PKK’lı Sakin Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şeylemez’in de fotoğraflarının bulunduğu afişlerle ilgili Diyarbakır Valiliği, farklı içerikler taşadığı gerekçesiyle suç durusunda bulundu.


 
Suç duyurusu üzerine TMK’nın 10’uncu maddesi ile görevli Diyarbakır 1 Nolu Hakimliği, billboardlardaki afişlerin yasaklanmasına ve toplatılmasına karar verdi. Karar belediyeye iletilmesi üzerine, bugün toplanmaya başlandı.