3 milyon veliye işkence bitiyor

3 milyon veliye işkence bitiyor
29 Haziran 2015 08:25

1 milyon 273 bin öğrenci ve velinin sabırsızlıkla beklediği Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 5 gün gecikmeyle bugün açıklanıyor. MEB’in sitesinde, okulların kontenjan tabloları da ilan edilecek.

 

 

1 milyon 273 bin öğrenci ve velinin sabırsızlıkla beklediği Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 5 gün gecikmeyle bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sıralama listesi açıklamayacak ama sonuçlarda ögrencinin, Türkiye ve öğrenim gördüğü il içindeki yüzdelik dilimi de yer alacak. MEB’in internet sitesinde, merkezi yerlestirme ile öğrenci alacak okulların kontenjan tabloları da ilan edilecek. Kontenjan tablolarında okulların hangi il/ilçelerinde olduğu, tercih kodları, bir önceki yıl ilk yerleştirmede hangi yüzdelik diliminden ve hangi puanla öğrenci aldıgı da yer alacak.

 

Devlet okullarına tercihler 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve yerleştirme sonuçları da 14 Ağustos’ta açıklanacak. Sonuçlar bir soruyla ilgili mahkeme kararının beklenmesi nedeniyle zamanında açıklanmayınca özel okul kayıt takvimi de allak bullak oldu. Kimi okullar geçen hafta ön kayıt aldı, kimisi YEP’leri bekledi.

 

Yabancı özel okulların kayıt takvimleriyle ilgili son durum söyle:

 

Robert Koleji: Ön kayıt başvuruları devam ediyor ve şu ana kadar yapılan ön kayıt başvuruları geçerli. Kesin kayıtlar 29-30 Haziran 2015 tarihlerinde yapılmayacak. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklayacağı puanlar ışığında değerlendirmeler yapılacak, ön kayıt onayları gerçekleştirilecek ve velilere duyurulacak. Kesin kayıt tarihleri de 1-2 gün içinde açıklanacak.

 

Alman Lisesi: YEP açıklanmadıgı için ön kayıt almadı. Kayıt takvimini bugün açıklaması bekleniyor.

 

Üsküdar Amerikan Lisesi: Şimdiye kadar yapılan ön kayıtlar geçerli ama 29-30 Haziran’da kesin kayıt yapılmayacak. Yeni kayıt takvimi açıklanacak.

 

Notre Dame De Sion Fransız Lisesi: Haftasonu online ön kayıt modülü açıktı ancak bugün saat 9.00’dan önce yeni hiçbir isim listeye eklenmedi.

 

Okulun kayıt puanını etkileyen Türkçe- Matematik- Fen ve Teknoloji- TC Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük sınavlarından birinde soru iptali olması durumunda basvuruda bulunmuş tüm öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplanması ve ön kaydın geçerli olup olmadıgının kontrolü söz konusu.

 

Bu derslerin herhangi birinde soru iptali olmasa bile ön kayıt yaptırmış tüm öğrencilerin 8. sınıf yıl sonu başarı ortalamalarının kontrol edilmesi gerekiyor. Bu nedenle, bugün ve yarın puan kontrolü yapılacak ve aynı zamanda ön kayıt islemine devam edilecek. 1 Temmuz Çarşamba günü 9.00-17.00 saatleri arasında ve 2 Temmuz Perşembe günü 14.00’e kadar asil liste kayıtları, 14.00’ten sonra yedek liste kayıtları yapılacak.

 

Sonraki kayıt süreci ileri bir tarihte duyurulacak.

 

St. Georg Avusturya Lisesi: YEP’i bekledigi için ön kayıt yapmadı. Muhtemelen bugün ön kayıt almaya baslayacak.

 

St. Benoit Fransız Lisesi: Ön kayıtlar dün saat 17.00’ye kadar devam etti. Ilk kesin kayıtlar 1 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. Bugün ve yarın da ön kayıtlar sürecek.

 

Italyan Lisesi: Yapılmış olan ön kayıtlar, puanların değişmesi ihtimaline karsı yeniden hesaplanmak kaydıyla geçerli kabul edilecek ve resmi açıklamadan sonra tekrar hesaplama yapmak kosuluyla ön kayıtlara devam edilecek.

 

Resmi ön kayıt listesi bugün saat 8.00’de okul girisine asılacak.

 

Galileo Galilei Italyan Lisesi: Ön kayıtlar internet üzerinden alınıyor. Ayrıntılar ve kayıt takvimi bugün okulun web sitesinden duyurulacak.

 

St Joseph Lisesi: Pazartesi, Salı günleri puan kontrolü ve aynı zamanda ön kayıt islemi yapılacak. 1 Temmuz Çarşamba günü saat 09 -17.00 arası asil liste kayıtları, 2 Temmuz Perşembe günü saat 09.00 – 14.00 arası asıl liste kayıtları, saat 14.00’ten sonra yedek liste kayıtları yapılacak.

 

St. Michel Fransiz Lisesi: Bugün ve yarın puan kontrolü yapılacak ve aynı zamanda ön kayıt işlemine devam edilecek.

 

1 Temmuz Çarsamba günü 9.00- 17.00 saatleri arasında ve 2 Temmuz Persembe günü 14.00’e kadar asil liste kayıtları, 14.00’ten sonra yedek liste kayıtları yapılacak. Sonraki kayıt süreci ileri bir tarihte duyurulacak.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet