3 çocuk babası isyan etti: Evde ne bilgisayar ne de internet var, nasıl olacak?

3 çocuk babası isyan etti: Evde ne bilgisayar ne de internet var, nasıl olacak?
1 Ekim 2020 14:44

MEB’in merakla beklenen kararı açıklandı. Okullar 21 Eylül’de uzaktan eğitimle başlıyor. Uygulama “her çocuğun evinde internet ve bilgisayar var mı?” sorusunu akıllara getirdi.

 

 

Okulların 21 Eylül Pazartesi uzaktan eğiitmle başlayacak olması bazı velileri telaşa düşürdü. Her evde internet ve bilgisayar olmama ihtimalini düşünmeyen MEB’in kararına 3 çocuk babası isyan etti.

 

Sözcü’de yer alan habere göre, garsonluk yaparak geçimini sağlayan bir baba ‘uzaktan eğitim’ ile ilgili şu mesajı paylaştı:

 

“Garsonluk yapıyorum yemekhanede. Tekstil firmasının yemekhanesinde. Şimdi uzaktan eğitim başladı. Okuyan 3 tane ilköğretim öğrencisi çocuğum var. Hepsinin canlı ders görmesi gerekiyor. Fakat evde ne internet ne de bilgisayar var. Nasıl ders alacak bu çocuklar, hiç bilmiyorum. Allah rızası için yardımcı olursanız sevinirim.” Zor durumda olan babanın mesajını paylaşan Deva Partisi Kurucusu Essum Aslan ise yetkililere, “Evde tek televizyon varsa, 3 çocuklu bir hanede nasıl EBA TV izlenecek?” diye sordu.

 

Aslan, babanın durumuyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dersler dört gün boyunca online olacak. Evde birden fazla çocuk varsa eğitim aracı nasıl sağlanacak? İnterneti olmayan kişiler eğitime nasıl erişecek? Bunlar cevap bekleyen çok önemli sorular.”