3 Çocuğu ile parkta yaşıyor

3 Çocuğu ile parkta yaşıyor
23 Ağustos 2013 09:40

Adana’da aylık 300 lira olan ev kirasını ödeyemeyince sokağa atılan 32 yaşındaki Meryem Bostancı, 3 çocuğu ile birlikte parkta yaşıyor.

 

 

Merkez Seyhan İlçesi’nin Gülpınar Mahallesi’nde oturan Meryem Bostancı, uzaktan akrabası olan Fatih Bostancı ile 12 yıl önce görücü usulüyle evlenerek Sivas’a yerleşti. Bir kız çocuğu dünyaya getiren Bostancı, 4 yıl önce ikizlerine hamile iken eşi tarafından terk edildi. Kadın, Adana’ya dönüp Gürselpaşa Mahallesi’nde aylık 300 liraya ev kiraladı. Eşinden ayrıldığı için ailesinden destek almayan Bostancı, geçimini sağlamak için kağıt ve hurda toplamaya başladı. Babasını küçük yaşta kaybeden annesi İstanbul’da yaşayan Meryem Bostancı, topladığı hurda ve kağıtlardan kazandığı para ve komşularının da yaptığı yardımlarla yaşamını sürdürdü. Bu arada ikiz çocukları Cesur ile Barış’ı dünyaya getirdi. Günlük 15-20 lira kazanan Meryem Bostancı, evinin kirasını ödeyemez hale geldi. Ev sahibi, 5 aydır kirasını ödeyemeyen Meryem Bostancı’nın eşyalarını dışarı attı. Çocukları ile birlikte evinden atılan kadın, eşyalarını alarak aynı mahalledeki parka yerleşti. İkizlerinden biri zihinsel engelli olan kadın, 1 haftadır parkta yatıp kalkıyor.

 

Çevredeki vatandaşların yardımları sayesinde karınlarını doyuran Meryem Bostancı, “1 haftadır bu parkta kalıyorum. Çocuklarımı bırakacak kimsen olmadığı için de kağıt toplamaya gidemiyorum. Bir iş bulabilirsem hem ev kiramı öder hem de çocuklarıma bakabilirim” dedi.

 

 

11 22 33 44 55