3.5 aylık kaçışın sırrı! ‘Günlük ev’ ve ‘patates hat’

3.5 aylık kaçışın sırrı! ‘Günlük ev’ ve ‘patates hat’
13 Eylül 2017 09:28

İstanbul’da Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i öldüren damadının 3.5 aydır nasıl kaçtığı ortaya çıktı. Polisin tespitine göre, katil zanlısı, yabancı birine ait hat kullandı, günlük kiralık evlerde kaldı, otellere kimlik vermedi.

 

 

Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’in öldürüldüğü soruşturma, suçluların kaçmasını kolaylaştıran yasal eksikliği de ortaya koydu. İddiaya göre, Cemil Karanfil, cinayet sonrasında polise yakalanmamak için kaçmaya başladı. Şüphelinin yakalanmasıyla, Karanfil’in 3 ay nasıl saklandığı da anlaşıldı.

 

PATATES HAT

 

Buna göre, Karanfil, önce kendisine “Patates hat” olarak adlandırılan açık hat aldı. Karanfil, görüşmelerini yeni aldığı bir telefonla bu hat üzerinden yaptığı için yeri tespit edilemedi. Temmuz Ayı’nda açılan o hattın yabancı birine ait olduğu anlaşıldı.

 

GÜNLÜK KİRALIK EV

 

Kayınpederini öldüren eşini yaralayan Karanfilin cinayetten kısa süre sonra İstanbul Küçükçekmece’deki bir rezifansta saklandığı da tespit edildi. Rezidanstaki günlük kiralık evde günlerce saklanan Karanfil’in başka şehirlerde konaklarken, kayıt tutmayan otellerde kaldığı da ortaya çıktı.

 

SUÇLULAR İÇİN KOLAYLIK

 

Günlük kiralık evler ve Patates Hat bir çok suçlunun başvurduğu yöntem olduğu belirtildi. Daha önce İstanbul Polisi, “Günlük Evler” ve “Patates Hat” ile ilgili operasyonlar düzenlemişti. Ancak, diğer kurumların denetimlerindeki yetersizlik sebebiyle 2 sorunun da çözümü mümkün olmadı.

 

 

Kaynak: Habip Atam/Sözcü

 

 

3.5 aylık kaçışın sırrı! ‘Günlük ev’ ve ‘patates hat’