29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!
29 Ekim 2018 08:47

Ulu önder Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 95. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

 

 

Başkent Ankara bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının dışında bırakıldı. Her yıl Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu, bugün açılacak İstanbul’daki üçüncü havaalanı ve Dolmabahçe Sarayı’nda yapılıyor

 

Cumhuriyet tarihinde ilk kez her yıl Ankara’da devlet protokolünün katılımıyla yapılan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu bu yıl ilk kez İstanbul’da gerçekleşecek.

 

Bugün İstanbul’da aynı zamanda 3. Havalimanının açılışı da yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı tören saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Törene aralarında devlet ve hükümet başkanları ile ulaştırma bakanlarının da olduğu çok sayıda yabancı konuğun geleceği bildirildi. Erdoğan, burada bir de resepsiyon verecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul’daki açılışa katılmayacaklar. Resepsiyona, açılışa gelecek birçok ülkeden devlet ve hükümet başkanları katılacak. Erdoğan akşam ise Dolmabahçe Sarayı’da da “ Cumhuriyet Resepsiyonu” verecek.