250 bin dolarlık gayrimenkul alımına verilen vatandaşlığa, Ümit Özdağ’dan tepki!

250 bin dolarlık gayrimenkul alımına verilen vatandaşlığa, Ümit Özdağ’dan tepki!
11 Kasım 2019 11:55

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Göç idaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz’ın, Türkiye’deki sığınmacılar ile ilgili yaptığı uyarı açıklamalarından sonra konuyu meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.

 

 
Özdağ önergesinde; ‘’Geçtiğimiz günlerde Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz yaptığı açıklamalarla sığınmacılar konusunda bir an önce önlem alınması gerektiğini, Türkiye’ye gelecek yeni sığınmacı göçleri için yer kalmadığını belirtmiştir. Türkiye’nin geçici koruma kapsamındaki sığınmacılarla ilgili konumu kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşılmamaktadır. Türk milletinin içerisinde bulunduğu bu vahim durum kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşılmalı, Türk milletinin her bir ferdi kendilerini bekleyen tehlikeler ile alakalı bilgilendirilmelidir.’’ sözlerine yer verdi.

 
GÖÇMEN DEĞİL GEÇİÇİ SIĞINMACI

 
Geçtiğimiz hafta mecliste düzenlediği basın toplantısında da, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı belgesini eleştiren; “Göçmen diye bir kavram yoktur. Bunlar Türkiye’de geçici sığınmacı statüsündeler. Eğer bu statüdekilere yeni bir kavram üretip göçmen diyorsanız, aslında Suriyelilerin Türkiye’de kalacağını açıklıyorsunuz demektir” diyen Özdağ, “Bu, Türk milletine Suriyeli sığınmacılar konusunda ne kadar büyük bir yalan söylendiğinin açık devlet belgesidir.” demişti.

 
Özdağ’ın, Suriyeli sığınmacılara ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün stratejik planlamasına ilişkin değerlendirmeleri şöyleydi:

 
İKTİDARIMIZDA SURİYELİ SIĞINMACILAR VATANLARINA DÖNECEKLER

 
‘’Amaç, Suriyeliler’in geri dönmesi değil, Suriyeliler’in Türkiye’de kalması için hangi devlet kuruluşunun hangi görevi yerine getirmesiyle ilgili görev dağılımı. Bu, Türk milletine Suriyeli sığınmacılar konusunda ne kadar büyük bir yalan söylendiğinin açık devlet belgesidir. Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık vererek Türkiye’de tutacakları anlaşılıyor.

 
Biz İYİ Parti olarak Türk milletine söz veriyoruz, iktidara geldiğimiz andan itibaren Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönüş süreci başlayacak. Bu gönüllü bir dönüş olmayacak. Gönüllü dönenler döner, gönülsüzler de gönülsüz dönerler. Burada uygulayacağımız yasa ve yönetmelik AK Parti döneminde çıkmış olan yasadır. AK Parti kendi çıkardığı yasağı açıkça ihlal ederek Suriyelilere vatandaşlık verme ve göçmen statüsüne dönüştürme çalışmaları yürütülürken çıkarmış olduğu yasa ve yönetmelikte açıkça savaş bitince sığınmacıların yurtlarına geri döneceğini kaydediyor. Gönüllü değil, zorunlu. Bunu İYİ Parti hayata geçirecektir.”

 

 

Özdağ, söz konusu planının linkini de sosyal medya hesaplarından paylaşırken, “Göç İdaresi’nin ‘sadece Suriyeliler için değil, ülkemizdeki (Iraklı, Afgan, Somalili vs.) 1.4 milyon diğer ‘sığınmacı’ için de hazırlandı’ dediği ‘Uyum Strateji Belgesi’ni Türk milleti ile paylaşıyorum. Kim Türk milletini kandırıyor, kararı milletimiz versin!” ifadelerini kullanmıştı.

 
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın önergesinde sorduğu sorular ise şöyle;

 
1- Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriyeli, Afgan, İranlı, Iraklı ve diğer ülkelerden gelen sığınmacılar hangi illerde bulunmaktadırlar ve sayıları kaçtır?
2- 22.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 350 bin Suriyeli Kürdü kamuoyundan o tarihe kadar neden sakladınız?
3- Bahsi geçen Suriyeli Kürtler hangi illerde bulunmaktadırlar ve sayıları kaçtır?
4- 250.000 Dolar karşılığında gayrimenkul sahibi olarak vatandaşlık hakkına sahip olan kişi sayısı kaçtır? Bu haktan gayrimenkul sahibi kişinin çocukları ve eşi de faydalanabilmekte midir?