2,5 yaşındaki Düş, ‘Atatürk uyansın artık’ diye gözyaşı döktü

2,5 yaşındaki Düş, ‘Atatürk uyansın artık’ diye gözyaşı döktü
23 Nisan 2014 13:01

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’e akın eden miniklerden 2,5 yaşındaki Düş Atan’ın “Atatürk uyansın artık” diye gözyaşı dökerek Anıtkabir’den ayrılmak istememesi diğer ziyaretçilerin dikkatini çekti.

 

Atatürk’ün mozolesini ziyaret etmek için Başkentin yanısıra yurdun dört bir yanından çocuklar Anıtkabir’e akın etti. Gün boyu aileleri ve öğretmenleriyle Anıtkabir’e gelen minikler, birbirinden güzel rengarenk kıyafetleriyle Atatürk’ün mozelesini ziyaret ederek ellerinde getirdikleri Türk bayrakları ve Türk bayrağı resmi bulunan bayraklarını mozelenin önüne bıraktı.

 

2,5 YAŞINDAKİ DÜŞ’ÜN GÖZYAŞLARI

 

Anıtkabir’e ailesiyle birlikte gelen Düş Akan’da, mozele ziyaretinin ardından Anıtkabir’den ayrılmak istemedi. Henüz 2,5 yaşındaki Düş’e ailesinin ölümü anlatamadığı için mozelenin içinde Atatürk’ün uyuduğunu anlattığı Minik Düş Atan, “Atatürk uyansın artık” diye gözyaşı döktü. Minik Düş, Atatürk’ü çok sevdiğini belirterek, kendisini görmek istediğinide belirterek, “Atatürk ölmedi” şarkısınıda ezbere okudu. Ailesinin ısrarlarıyla Minik Düş, Anıtkabir’den ağlayarak ayrıldı.

 

Bu arada Türkiye’nin dört bir yanından Anıtkabir’e ziyaretçi akınının yanı sıra yabancı uyruklularında Türk bayraklarıyla ziyareti dikkati çekti.

 

ODTÜ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA KUTLAMA

 

Öte yandan ODTÜ İlköğretim Okulu’nda da 23 Nisan törenleri düzenlendi. Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve minikler, folklor ve dans gösterileriyle coşkuyla eğlendi.